twitter
rss

Како се десило да у животу деце тетка игра једну од најважнијих улога? Како је могуће да је код тетке све лепше? И љубав. И пролеће. И живот. Које су то супер моћи којима тетке освајају? Нису важни одговори на сва ова питања, јер одговори не постоје. Осећања према теткама се не могу описати ни једном речју, а у исто време све најнежније речи света описују иста осећања.

Данас имам прилику да Вам представим шта је то посебно у вези једне универзалне тетке.

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Биљана Боранијашевић, по струци сам дипломирани социјални радник. Тренутно сам универзална тетка, сада већ скоро свим мојим муштеријама, али оригинално само једном плавооком дечаку. Идејни творац, власник и једини „запослени“ бренда Код Тетке.

Бренд Код Тетке ће ускоро да обележи својих годину дана постојања, настао је као потреба бега, испоставило се као одлична терапија, а преточио се у једно лепо и квалитетно путовање. Пре свега имала сам жељу да за свог сестрића направим нешто јединствено, јер је тржиште пуно индустријских рађених производа. Решила сам да пробам, отиснула се и сада пливам.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Сваки производ радим сама. Од идеје, цртежа, набавке материјала, сечења, веза и завршне обраде. Основна и најбитнија помоћ јесте била она када  су мама и бака, још  као мале, научиле моју сестру и мене да знамо поред свих осталих послова и да се бавимо ручном радовима. Да те школе практичне и животне није било у детињству, не знам да ли бих сада одговарала на Ваша питања. J

  • Где налазите инспирацију?
У већини случајева је не тражим, јер инпирација дође сама. Трудим се да својим идејама освежим тржиште и врло често да испуним жељу купца. Наравно, друштвене мреже Пинтерест и Инстаграм су увек присутни.

Немам циљне групе. Производи су намењеним свима од новорођенчади до оних који се љушкају у столицама и гледају дневник. Свима онима који обожавају јастуке, памучне материјале, посебно онима који знају вредност ручног рада и умеју то да цене.

  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Знате како кажу „ ко хоће нађе начин, ко неће нађе изговор“. J

  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Тетка помаже у томе?
Наравно да умеју, али су родитељи свакако кључни фактори у свему, па тако и у маштању. Осим примарне васпитне улоге родитеља, свакако да деци морају да пруже поља и пространства за маштање! Свакако да ова Тетка може да помогне, посебно кад испуни неку жељу насталу на тим пољима!

  • На који начин можемо доћи до производа Код Тетке? Ваш контакт, цена?
За сада су доступна ова два начина, тј поручивање и продаја путем друштвених мрежа
https://www.instagram.com/kodtetke/
https://www.facebook.com/kodtetke/ 
Јастуци се раде по наруџбини. Има различитих облика, димензија, јастука, постељина и гирланди са или без ручног веза, те је тако и широк дијапазон што се цена тиче.


  • Планови за даље?
Трудим се да не правим велике планове, већ да вредно и пожртвовано радим и да дајем све од себе, а планови ће долазити са резултатима... J


П.С. Зашто су тетке тако омиљена бића? И даље не знате одговор? Прочитајте једну песму, наше драге Луције Тасић и сазнајте:


П.С.С. Захвалила бих се Биљани, универзалној тетки, која је постала и тетка нашег блога.

Јастучић Облачић: Код тетке

Јелена Стошић, M.Sc.


0 коментара:

Постави коментар