twitter
rss

Постоји један магичан свет за који вам је потребан кључ. Кључ који може отворити само једна вратанца тог магичног света. Какав се магични свет крије иза Вилинских вратанца, сазнајте:
  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Ана, по занимању сам дизајнер, мама виле и вилењака, по опредељењу вештичица, по хобију вила. :))


Вилинска вратанца су пролаз у магични свет, онај из ког виле долазе и  у који се враћају. Настала су пре годину дана, као заједнички, кућни “пројекат”. Прва вратанца су направљена за нашу малу вилу, па за њене другарице, па за другарице другарица и њихове виле, за зубарске ординације (да чувају страх и зубиће), канцеларије, полице, прозоре, врата, библиотеке, дечје собе,  вртиће, за излоге продавница за децу…

 

  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Сва чудеса настају у кући. Углавном мала вила осмисли, нацрта, обоји, изда налог… Мали вилењак одобри, онда ми велики сечемо, тестеришемо, брусимо, шмиргламо… На крају мали одраде контролу квалитета и Вилинска вратанца могу у свет! :)


  • Коме су намењени производи Вилинска вратанца? Да ли су прилагођена посебно неком узрасту?
Вилинска вратанца су намењена свима, од 3 до 103. Воле их и дечаци и тате :) Вратанца имају и бебе од пар месеци као декорацију на зиду дечје собе, али и одрасли људи у неким “озбиљним” годинама, чувају им књиге на полици и подсећају да је сваки дан магичан. Препоручујемо да се млађа деца играју уз надзор неких старијих, због ситних делова а и кажу да само деца могу да виде виле, тако да одраслима препоручујемо играње са децом и вратанцима, никад се не зна, можда тако могу да угледају своју давно заборављену вилу :)


Вилинска вратанца отварају само виле! Можете им оставити неки поклон, порукицу, писамце или можда сређену собу, виле све виде и враћају добро добрим ;)  Вратанца су превасходно замишљена као декорација дечје собе, као нешто што ће виле и зубић виле учинити мало опипљивијим, обзиром да оне углавном долазе ноћу, док деца спавају. Теме и могућности су неограничене, потребно је само пустити машти на вољу.


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Вилинска вратанца? Позитивни/негативни коментари.
До сада смо имали само позитивне реакције, неке васпитачице Вилинска вратанца држе на улазним вратима собе у вртићу, неке маме су поручивале вратанца баш за вртић и васпитачице. Вратанца су интересантна свима, и родитељима и онима који то нису.  Дешавало се, на базарима, да помислим да неко неће ни у пролазу да их погледа, а да баш тај неко стане и купи. Интересантно је да свако препозна баш своја вратанца. :) Деца их воле, дечаци такође, нису виле резервисане само за девојчице. Неке породице имају вилинске баштице па су то све допунили вратанцима, нека деца носе другарима као поклон за рођендан...


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
“Данашње време” ће увек бити лошије од “оног неког бољег времена када смо ми били мали” :) Вилинска вратанца могу да нас врате у то неко “наше време” и да учине да ово “данашње” буде исто толико лепо и нама као и нашој деци. Уз виле и вратанца можемо да се подсетимо колико смо некада маштали, измишљали приче...
Наравно, деца увек знају да маштају, само их ми, одрасли, слабо слушамо па нам се можда чини да се то негде загубило. Доста тога је данас убрзано, али тако су вероватно мислили и наши родитељи кад смо ми били деца :) Вилинска вратанца су само још један од пролаза у неки маштовити, магични  свет у ком можете да измишљате, да причате са вилама и оне ће све разумети ;)

Вилинска вратанца можете погледати на следећим линковимa:

Сајт је још увек у припреми, али виле вредно раде! Цене вратанаца су од 1200 и 1300дин, за сада се могу погледати и поручити само путем интернета, има нас и на продајним базарима повремено, а за инострано тржиште имамо и интернет продавницу на http://vilinskavratanca.etsy.com/ пошто наша вратанца путују по свету, има их у Немачкој, Канади, Норвешкој, Америци, Швајцарској, Ирској, Белгији, Босни и Херцеговини и Хрватској :)


  • Планови за даље?
Даље цртамо, сечемо, турпијамо, брусимо, шмиргламо… бацамо чаробни, вилински прах, па… где стигнемо! :)


П.С. Добра вила каже да понекад морате да верујете да бисте могли да видите. Мали принц каже да се је суштина видљива само срцем. Одаберите Ваш начин да верујете у чуда која се свакодневно догађају.

П.С.С. Хвала дивним људима који отварају Вилинска вратанца на поклону!

Књига: "101 прича са села" - група аутора

Јелена Стошић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар