twitter
rss


Да ли чувате дете у себи? На који начин? Да ли певате заједно са њим? Да ли се радујете малим стварима? Да ли знате да се радујете данас када је часовник постао опсесија. Заборавите на време, на часовник на све што се може измерити и искористите сваки тренутак како би сачували дете у себи. Ако то дете непрестано гледа на сат, онда живот доживљавате превише озбиљно. Данас имам прилику да вам представим савршени пример одрасло неодрасле особе која има толико маште да украси све шоље за кафу света. Када одрастете до детета, онда можете рећи да сте попут Александре која и кафу пије на јединствен начин.

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Александра Спасојевић, Веб и графички дизајнер.

Животна филозофија: Буди промена коју желиш да видиш у свету и допусти у сваком тренутку детету у нама да се изрази.

Хоби: има их доста, цртање, гајење цвећа...


  • Шта је, када и како је настаo пројекат porukanasolji?
Пројекат је настао у једном тренутку наизглед "случајно" постојао је као нека маста у мојој глави, али је започео оног тренутка када сам за поклон драгој особи урадила прву шољу са поруком.

  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Помоћ имам у својој старијој ћерци и својој снајки.

  • Коме су намењени производи porukanasolji-a?
Свима су намењени, осмишљене су тако да могу бити драги поклон баш свакој особи.

  • Којим темама се бави пројекат porukanasolji? Где налазите инспирацију?
Најчешће су наше поруке шаљиве, али има и оних које су "осмишљене" да нас дирну у срце. Инспирацију проналазим али баш у свему, у људима, ситуацијама, чак и у једној речи која понекад буде довољна да се роди идеја...


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе porukanasolji? Позитивни/негативни коментари. Можете ли издвојити неку поруџбину која је била Ваш највећи изазов?
Мислим да сви уопштено делују позитивно, од симпатија до одушевљења. Није било поруџбина коју су представљале изазов, јер ово заиста радим из душе и волим то што радим.


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Мислим да није, јер сви имамо то дете у себи које нас пре или касније подсети на своју присутност и колико је битно да овај живот не дозивљавамо превише озбиљно, да будемо лагани и да се што више играмо.


  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им porukanasolji помажe у томе?
Па мислим да сви умеју да маштају, полазим од себе и не могу замислити да је другачије, да неко не уме да машта.

  • На који начин можемо доћи до производа porukanasolji-a? Ваш контакт, цена?
Порука на шољи се може поручити путем инстаграм и фацебоок профила и цена је 800 динара. 

 
  • Планови за даље?
Планови за даље један велики Шоља град.

 

П.С. Када вам живот подари лимун, ви направите лимунаду. То је само један од цитата који се могу наћи на шољи коју пожелите. А верујте да се може наћи све, апсолутно све што се може замислити. Пројекат porukanasolji представља јединствени начин да некоме улепшате дан по приступачној цени. Обзиром да је сезона радости испред нас на вама је да одлучите са киме ћете поделити радост и на који начин. Одаберите особу коју желите да изненадите, одаберите поруку коју желите да пошаљете и обрадујте вама драге људе. За ову поруку вам није потребан кредит, потребна је машта.

Јелена Стошић Јовић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар