twitter
rss


Некада давно Оз је представљао земљу у којој је машта могућа, данас је машта могућа и без чаробњака. Без чаробњака из Оза. Дошло је време када више нису потребне црвене ципелице да би се отишло до граница маште. Данас машта нема граница за оне који се усуде да маштају. Посебно уз књиге које у својој основи носе име маштарије. Како доћи до карте за маштање, сазнајте.


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Моје име је Ивона Динић Младеновић, по занимању сам матурант гимназије. Као свој хоби бих навела шивење и цртање, и све остале креативне ствари које ми привуку пажњу.


Пројекат Тарине маштарије тихе књиге настао је предходне године. Желела сам да свом детету поклоним нешто занимљиво за Ускрс, а да истовремено буде и едукативно. Током тражења наишла сам на тихе књиге и помислила како би било дивно када бих јој ја сама направила тиху књигу.



  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Израду сваке књиге радим сама. Родитељи ми дају смернице, шта је то што занима њихове дете, а онда ја на основу тих информација правим шаблоне, њих уклапам у димензије страница, а потом следи преношење шаблона на платно, и на крају шивење.


Производи из Тариних маштарија су намењени првенствено деци. Тихе књиге се раде за децу узраста од једне до седам година, тако што прате њихов развој и интересовања.


Теме су разне, опет зависе од узраста детета и њихових интересовања. Главни ликови књига могу бити омиљени цртани јунаци, животиње, па чак и сами клинци.



  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Taрине маштарије тихе књиге? Позитивни/негативни коментари.
Што се тиче коментара до сада су заиста сви били врло позитивни. Родитељи су одушевљени како и колико тиха књига заокупи пажњу деце, а деца имају нову играцку коју увек изнова могу користити на другачији начин.




  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Не сматрам да је данас тешко људе подсетити на све те ствари. Потребно је само допрети до њих и пронаћи њихов "окидач" за срећу и маштање.


Данас су деца све више оријентисана ка готовим и брзим стварима. Добијају све на тацни, па им је самим тим мало теже да маштају и измишљају нове игре. Управо им у томе помажу наше тихе књиге. Деца имају ту слободу да сами креирају странице, да решавају разне задатке и маштају. Поред тога, тихе књиге помажу развој фине моторике и интелигенције.


Тихе књиге из Тариних маштарија могу се поручити преко нашег фб профила: Тарине Маштарије Тихе Књиге, као и инстаграм профила: Тарине Маштарије - Тихе књиге. Цена тихе књиге зависи од броја страница и димензија књиге, које могу бити 19х19 или 15х15 cm, па се тако крећу већ од 800 динара.



  • Планови за даље?
У плану је да, у будућности, поред тихих књига посветимо пажњу и другим едукативним играчкама за децу. До тада жеља је да стварамо што више и што лепше књиге за наше малишане.




 


Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар