twitter
rss

Да ли свако од нас живи своју бајку? Да ли је живот, уствари, бајка? Сматрам да јесте. У сваком кутку ћете наићи на виле - особе које раде у корист других, вештице - особе које раде у штету других, крајолике које не можете да опишете речима. Зато постоје људи који имају мисију да нас подсете да је живот бајка. Наша креативна личност живи бајку на јави и у свом креативном кутку крије много, много чаролије. Ко је она? Сазнајте:

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Дијана Јовановић,  по занимању сам Инжењер графичке технологије, иначе незапослена. Мајка две прелепе девојке од 16 и 12 година и супруга једног дивног човека. Хоби већ две године, ми је израда, плетење и украшавање предмета који имају употребну, као и естетску вредност, од разних материјала али већином од папира.

За плетење папиром ме је заинтересовала моја добра другарица, која је видевши моју креативност у другим аспектима живота, то поменула и нагласила да би ми сигурно добро то ишло. И ту је кренуло пуно, пуно сати истраживања, читања на сајтовима који су били већином на чешком, руском, борба са Google-преводиоцем и сатима гледања видеа на Youtube. И онда, наравно, борба да се и руке навикну на тај рад. 


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Након годину дана сам схватила да могу исплести све сто замислим или видим, али тај рад мора бити уникатан, значи нема шема, ни калупа, све је из руке и сваки добија своје детаље и своју душу. Тако да ми је жао када неки људи то не схватају и љуте се када кажем да не могу исплести више идентичних комада. Сваки комад је креација тог тренутка у коме се ствара и зато шаље позитивну енергију, мислим да је то најбитније.

Инспирација је у сваком осмеху око нас, у сваком детету. Доста помажу моје ћерке тако што ми не дају да одустанем на пола рада, када ми се нешто не свиди или мислим да нисам добро урадила. И увек кад погледам крајњи производ, оне су у праву. „Кућице из бајке“ су управо оно сто мами осмех и избацује негативност из окружења, јер сви смо ми и даље деца и сви и даље желимо бар подсвесно да живимо у некој лепој бајци. Зато свако има своју „кућицу из бајке“ и свака девојчица свој намештај за своју омиљену лутку.


Мислим да данас деца превише брзо престају да буду деца, превише школских обавеза, а премало дружења. И то није до њих, до нас је. Не умемо да будемо деца, када имамо слободно време, са нашом децом. А треба само да се играмо Ипак мислим да је све више људи који се враћају себи и природи. И то је добро и ту је управо место за чаробне кутије Дијаниног креативног кутка. И још један осмех, па још један и тако у недоглед. Зато и цене нису у складу са квалитетом и временом израде, ниже су и тако ће и остати- јер колико кошта прави искрен осмех. Непроцењиво.
  • На који начин можемо доћи до производа Дијанин креативни кутак? Ваш контакт, цена?
Е сад како се мој хоби развијао, тако је и тражио да буде виђенији, па је тако настала страница на фејсбуку Dijanin kreativni kutak. Од скоро под истим именом појавио се и на Инстаграму. Контакт је преко ове две друштвене мреже, куповина могућа и преко сајта Купиндо коме треба више сигурности. Наравно ту је и телефон за наручивање 061/6130568.
  • Планови за даље?
Како сам управо добила део у радионици свог мужа, сад заиста имам прави кутак, па очекујте много новитета у скорије време.
Шаљем Вам велики осмех иако је дан туробан…


П.С. Гледајући рад Дијане, схватила сам да је полазна основа овог текста - живот јесте бајка - уствари и више од истините. Дијана прави чуда која би требало да нас подсете да застанемо и погледамо све те бајковите људе око нас. Дијана прави чуда која би требало да нас подсете да се не жалимо толико - него да будемо захвални. Дијана прави свет који је за један спектар боја оптимистичнији од нама знаног света.

П.С.С. Хвала драга Дијана, на поклону. 


Јелена Стошић ,M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар