twitter
rss

Кажу да забава долази непозвана. Ако је позовете, никада неће бити толико забавна колико може бити ако се сама од себе створи. Зато уместо позивања - призовите све оно што чини дан забавнијим. Чини се да смо у журби да будемо бољи, успешнији, признатији заборавили шта је забава и како да живот учинимо срећнијим. Заборавили смо шта је игра, како бити савршено одрастао и савршено детињаст у исто време. Зато је ту књига „Забава за успут: 324активности за целу породицу“ која ће вас подсетити на све оно што чини живот - забава, смех и игра. Савршени приручник како да останете одрасли а да сачувате дете у себи.

Слика преузета са: http://www.kcknjizara.rs/?b=D130

Игра је озбиљно занимање. Само треба пронаћи дете у себи које је довољно озбиљно да се игра. Како нам живот пролази у чекању свега и свакога, испред вас је склоп игре, одрастања и неодрастања. Мислите да живот не пролази у чекању? Грешите. Чекамо аутобус, чекамо храну у ресторану, чекамо редове у банци, чекамо ред код фризера. Како не бисте живот проводили у чекању, време је да научите да квалитетно проводите своје време. Књига „Забава за успут: 324активности за целу породицу“ ће вас пратити куда год да кренете. Очекују вас следећи скупови игара, које су разврстане према (не)прилици. Јер, није свако чекање забавно, а на вама је да га учините забавним.

  • Игре за сваку прилику,
  • игре у ресторану,
  • игре у колима,
  • игре у чекаоницама,
  • игре у лекарским ординацијама,
  • игре у продавници,
  • игре код фризера,
  • игре за чекање у реду,
  • игре које се играју напољу,
  • игре на аутобуској станици,
  • игре у авиону,
  • игре које се играју када је мама заузета,
  • игре за бебе.


Поред наведених игара чекају вас и игре које можете играти приликом дугих вожњи аутомобилом, авионом... Можда и најважније од свега, чекају вас и игре које ће прекинути свађу деце. Управо у томе и лежи значај ове књиге, чињеница да игра може да прекине све. Сваки ред и сваку свађу. Потребно је да будете довољно мудри да свађу претворите у забаву, да чекање претворите у игру. Живот вам никада неће бити исти. Постаћете повезани невидљивим нитима које чине срећу.

П.С. Кажу да човек постаје најближи себи када постигне онакву озбиљност коју има дете док се игра. Колико смо ближи себи када се непрестално удаљавамо од нас самих. Од свих оних који су нам блиски и онима који нам значе. Свих оних који представљају наш цели свет. Управо зато што покушавамо да досегнемо све оно што је пролазно, заборављамо на све оно што стоји у месту и чека нас. Породицу. Да, заборављамо породицу јер јој не посвећујемо довољно времена. Довољно времена не значи одвојити одређену суму новца како бисте купили срећу. Срећа се не купује. Срећа се ствара. Запамтите да је дечији живот попут комада папира на који свако оставља белешку. Пазите шта ћете написати. Зато ову књигу препоручујем свим родитељима, посебно онима који немају довољно времена - да схвате да је сасвим мало времена да би њихово дете довољно одрасло. Препоручујем је и свим учитељима/учитељицама како би своје часове учинили забавнијим, чак и оне који се чине забавним. Ова књига би требало да постане део сваке школе и део сваке породице, јер ће повезати све оне који се нису дали припитомити.
П.С.С. Хвала издавачкој кући Креативни центар на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: http://www.kcknjizara.rs/?b=D130


Јелена Стошић Јовић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар