twitter
rss

У потрази за креативним људима који боје свет око себе, наишла сам на особу чији се свет доста разликује од сивила које нас окружује. Чини се као да њена аура говори (пише) уместо ње и да свако слово има другачију боју. Боје живота, боје ведрине. Цео спектар боја. А онда се деси експлозија боја и настане сасвим нови свет маште. О каквом свету је речи, сазнајте:


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Сузана Милојевић, и по занимању сам мастер економиста, али главно занимање ми је то сто сам мама две дивне девојчице, Дарије и Еме. Таленат за цртање сам наследила од маме, иако га нажалост ни она ни ја нисмо усавршавале, и тако заврших на економији... Међутим склоност и љубав ка креативном стварању су увек некако испливале, почев од папирних луткица које сам правила као девочица и креирала им хаљине, преправке неке гардеробе у тинејџерским данима и цртања у слободно време, па до Дашолина рукотворина.


Не могу рећи да имам хоби, тренутно поред два детета и Дашолине нема баш слободног времена, није да се жалим. ;) Бављење ручним радом не би могла да назовем хобијем, иако је можда тако почело, али тренутно је то више посао са “добрим“ радним временом.


Животни филозофија би била: Радуј се малим стварима и увек дај најбоље од себе.


Овде би могла баш да се распишем J иако ми речи и нису јача страна. Моја прва радост родила се у новембру 2012, са толико косе да нам је просто била невероватна. Тако да смо од првих дана имали потребу за тракицама и шналицама како нам не би сметале шишке. Обзиром да су ми се допале неке шналице и тракице које код нас нису биле доступне, моја практична страна је прорадила па сам одлучила да направим исте за моју Дашу. Тако је и почело, са прве две птичице, а онада су ме укућани наговорили да то поделим и са осталима и видим да ли ће бити реакција.


Како је настало име, то је већ и јасно. Тако јој тепамо од рођења, осим када је неваљала, у том случају је Дарија.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Иако, што се ручног рада тиче, све радим сама, цртам, сецкам, кројим, па опет сецкам и шијем, лепим, пакујем, помоћника је много. Ема је главни помоћник, јер је добра беба, што много значи, обзиром да смо већи део дана саме код куће. А ту је и Даша која често има разумевања за мамине обавезе, и не наљути се када не добије палачинке али воли и да помогне тако што слаже материјале или готове шналице... А битна карика је и супруг, који шаље и доставља пакетиће, забавља децу док мама ради, а неретко и обилази позамантерије у потрази за разним ситницама...


  • Коме су намењени производи dasholina_handmade? Шта се све налази у Вашој понуди?
Можда су се највише издвојиле тракице и шналице за девојчице, али Дашолина асортиман је доста шири. Ту су и брошеви и огрлице за маме, држачи за цуцле и са мотивима за наше драге дечаке... Свако може наћи нешто за себе или за поклон, а и предложити неку своју идеју, па да је заједно спроведемо у дело...



  • Којим темама се бавите? Шта Вас инспирише?
Главна инспирација су моје девојчице, одаберемо неку одевну комбинацију, па ред је да се има и тракица или шналица да иде уз то. Инспирација је свуда око мене, а материјал са којим радим пружа безброј могућности. Често су то и апликације са омиљених мајица, годишнја доба, цвеће, а неретко и маме имају оригиналне идеје и предлоге, па тако правим и тракице  и шналице и по омиљеним луткицама. Омиљни део стваралачког процеса су баш те нове идеје, и онај осећај када ишчекујеш какав ће бити крајњи резулат. А када на крају добијем сличице задовољних муштерија, осећај је комплетан.



  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе dasholina_handmade? Позитивни/негативни коментари.
Реакције су углавном позитивне и дају ми подстрек за више и боље, јер увек може више и боље. А највеће задовољство је када се муштерије поново јављају, како са позитивним утисцима тако и са жељом да прошире своју Дашолина колекцију.


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Времена су тешка, па самим тим људи и немају времена да уживају и радују се малим стварима...Некако то у данашње време, нажалост,  иде из крајности у крајност. Али се надам да својим радом могу макар мало да допринесем да се обрадују када угледају Дашолина шаренило.


  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им dasholina_handmade помажe у томе?
Надам се да знају, јер какво је то детињство без маште. Ема је још беба али зато Дашина машта ради пуном паром, и хвала Богу на томе. А Дашолина је ту да њихове маштарије , са радошћу, спроводи у дело.


  • На који начин можемо доћи до производа dasholina_handmade? Ваш контакт, цена?
Дашолина производe за сада најлакше можете наћи на: 
Фб страни: https://www.facebook.com/Dasholina/ 
Инстаграм: @dasholina.handmade


Асортиман је широк, па тако и распон цена. Најбоље је информисати се на неки од наведених профила. Верујем да свако може наћи нешто за себе, своје дете или за оригиналан и несвакидашњи поклон.


  • Планови за даље?
Планова дугорочних немам, нити волим да их правим. Углавном су то планови како да неке нове идеје спроведем у дело и мало проширим асортиман, на неке можда мало елегантније акцесоаре. Такође да се дружимо ускоро и лично на базарима, чим Ема дозволи мами више слободе.



П.С. Ако икада помислите да мењате себе, немојте. Будите оно што јесте, будите најбоља верзија себе. Можда није до Вас. Можда је до људи који вас окружују. Зато се потрудите да, попут Сузане, окупите оне најбоље људе око себе. Оне који ће разумети све што радите. Оне који ће бити подршка, оне који ће бити љубав. Оне због којих се вреди мењати и пронаћи најбоље у себи. Можда је Дашолина оно најбоље што је Сузана пронашла у себи. Можда је Дашолина тек почетак оног најбољег. Како бисте сазнали, посетите друштвене мреже којима се она креће и сазнајте.

П.С.С. Драга Сузана, хвала на дивном поклону!


Јелена Стошић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар