twitter
rss

Колико често сте се питали: "Како да брже савладам градиво?", "Како да спремим испит за пар дана?"? Само сте се питали, а одговора није било. Налазили сте решења у енергентским пићима, испијали кафе до бесвести, а учили до изнемоглости. Куда Вас је то одвело? Никуда. Само сте страдали, а Ваше страдање није резултирало успехом.

Слика преузета са: http://www.kcknjizara.rs/?b=C583
Данас имам прилику да Вам представим књигу "Водич за бољи успех у школи", аутора Рон Шомски, Сузан М. Исласкокс и Роб Бел, у издању Креативног центра, из едиције Мала психологија. Иако је назначено да је овај водич примерен деци од петог до осмог разреда основне школе, препоручила бих га свима (ученицима средњих школа, студентима...) који имају потешкоћа са учењем, тачније са организовањем градива. Кроз 160. страна, Водич за бољи успех у школи нас води кро путеве (само)спознаје наших могућности. Иако се много пута чинило да смо се осећали инфериорно, овај водич нам нуди начине да се осетимо супериорно у односу на градиво које би требало да савладамо. Аутори нам преко иновативног начина представљања школског градива нуде решења за савладавање истог. Решење је у "апликацијама". Апликације за пажњу, како их аутори називају, већ су природно инсталиране у нашем мозгу, само их треба употребити. 
Свака од апликација садржи списак образаца који се могу преузети са сајта www.freespirit.com/school-sucess као PDF, а затим се могу одштампати или користити електронски. Потребне податке можете да уностите у PDF на свом монитору. Понуђени обрасци, који се налазе и у водичу су: бирач сајтова; стратегије за одржавање усресређености, секач пице, видео-екран вашег ума, брзинометар, колико сам непромишљен/непромишљена?. 

Мени апликација за пажњу (уз које долазе кораци):
  • Бирач сајтова Вашег ума;
  • Секач пице Вашег ума;
  • Видео-екран Вашег ума;
  • Навијач Вашег ума;
  • Касица прасица Вашег ума;
  • Покретач Вашег ума;
  • Радни сто Вашег ума;
  • Брзиномер Вашег ума;
  • Календар Вашег ума;
  • Посматрач Вашег ума.
Аутори су сваку од апликација поделили на кораке који олакшавају коришћење дате апликације. Све апликације за пажњу помажу Вам да контролишете пажњу, али свака на свој начин. Важно је употребити праву апликацију у право време. Да бисте то научили, препорука је Водич за бољи успех у школи. Овај водич Вам неће помоћи само при савладавању школског градива, већ и при савладавању свакодневних обавеза. Научићете да делите обавезе; да одвајате битно од небитног и што је набитније научићете да се организујете.

П.С. Захвалила бих се издавачкој кући Креативни центар која ми је послала књигу Водич за бољи успех у школи



Уколико Вас занима Водич за бољи успех у школи, можете га поручити путем: 
Ако желите да сазнате више о књизи, то можете урадити путем: 

Јелена Стошић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар