twitter
rss

Била је ноћ. Ноћ када су уместо звезда сијала два ока која су долазила из правца бесконачног у оно што се чини коначним. А шта је коначно? Да ли је љубав коначна онда када ступимо на „луди камен“ и да ли је срећа коначна онда када испред нас засијају два велика ока која гледају само у нас? Да ли нас томе учи овај сиви свет који живи зарад коначног? Изгледа да смо погрешно научени. Човек само срцем добро види. А срце види само бесконачни простор љубави и среће које се сиенергијом спајају у једно биће. Биће које није ваша друга половина јер ни ви сами нисте половина. То је биће које чини да се осећамо као целина, биће због којег бивамо своји. Питање које се намеће је како да том бићу које буди најбоље у нама поклонимо бесконачност у свету који тежи ка коначним стварима? Једноставност је кључ свега, а управо у једноставности откуцавају часови и минути када су звезде стале само због нас. Тај час, минут и ту секунду можете претворити у вечност. Како је то могуће? Сазнајте.

 • Представите се
Испред бренда simplestar.rs стоји Јелена Ј., заљубљеник у лепо, уметност, књиге, звезде... Колекционарка магичних момената. Сваки тренутак инспирације је за мене велика радост и испуњење. Многе ствари још треба да упознам, научим, прођем али једно за сигурно знам а то је да случајности нема и да је све записано у звездама које чекају моменат да засијају баш за нас.

 • Шта је, када и како настао пројекат simplestar.rs? Како сте дошли на идеју да правите мапе звезданог неба?
Дуго сам маштала како ће изгледати кутак за моју принцезу, разгледала сам најразличитије могуће сајтове који се баве декором и схватила да ми је потребно нешто аутентично, магично, бајковито а опет стварно.

Ништа није стварније од Звезда које нас прате и величанственије од комада тог неба на нашем зиду. Као добар познавалац дигиталног света дошла сам до софтвера који приказује положај Звезда у задатим оквирима, уз помоћ сестре која је графички дизајнер, уобличили смо прву мапу. Како су се у мом окружењу рађале бебе Мапа је постала савршен поклон како за рођење тако и за нас велике и наше важне датуме. Волим да кажем да се десио велики прасак и simplestar.rs је рођен!
Без лажне скромности мапа је један од најоригиналнијих поклона који можете дати и који можете добити и то је оно што нам даје ветар у леђа, тај велики прасак који је осмех и одушевљење на сваком лицу када добију мапу, за нас је све.


 • Шта обухвата једна мапа звезданог неба? Како можемо знати да је баш тај положај звезда био у том тренутку?
Свака мапа је уникатна јер су потребни подаци о тренутку који хоћемо да сачувамо. Дакле потребно је тачно време, дан и место догађаја а онда ту наступа поменути софтвер који генерише положај звезда у задатом моменту. Да напоменем да је могуће урадити мапу и за будуће време. На крају долази дизајн и порука коју желимо да напишемо на постеру јер без тога мапа не би била потпуна.

 • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
У изради ми поред поменутих дигиталних алата помаже и моја сестра Милица, графички дизајнер која је заслужна за брендинг финалног производа и паковања, као и промоцију на друштвеним мрежама. Ми смо један мали, одабрани тим. Волимо да стварамо лепа дела, а још ако то прате и Звезде, то је пун погодак!

 • Шта све можемо пронаћи у Вашој понуди? Коме су намењени Ваши производи?
Поред оригиналне мапе звезданог неба понудили смо и постере са личним порукама, а пошто на мапу добро реагују и тинејџери направили смо и комбинације хороскопских знакова оних који хоће да истакну неки датум у својој вези.

Све у свему може се рећи да нам се циљна група знатно проширила за веома кратко време. Мапе се узимају као поклон за новорођене бебе, дечије рођендане, рођендане уопште, венчања, годишњице упознавање, такорећи за обележавање магичних момената.


 • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на Ваше производе? Позитивни/негативни коментари.
Сваки добронамеран коментар је добродошао. Веома је леп осећај када људи по испоруци звезданог неба одушевљено шаљу поруке и сами сликају и постављају производ на своје профиле на друштвеним мрежама. То нам говори да смо успеле у мисији и инспирише нас да стварамо нове производе који ће улепшавати зидне галерије домова. Лепо је бити део нечије приче, па макар и на овај начин.


 • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Сматрам да смо сами творци своје среће. Машту и снове нико нам не може одузети и они могу да буду покретачка снага у данашње време, одмор за душу и један леп безазлени бег у нестварно.


 • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Ви помажете у томе?
Убеђена сам да сви маштају а деца наравно највише. Наше звездице које инсистирају на романтичном чувању битних момената свакако помажу да се присетимо тренутака среће. Не може баш свако, као рецимо simplestar.rs, да вам скине звезде са неба.


 • На који начин можемо доћи до производа simplestar.rs? Ваш контакт, цена? Да ли имате промоције ако неко жели више постера?
Simplestar.rs се још увек развија тако да тек треба очекивати изненађења. До сада се показало да нам је најбољи промотивни простор инстаграм профил simplestar.rs где се и налазе сви потребни детаљи за поручивање мапе звезданог неба.
Од почетка смо увели правило да сваког месеца имамо промоцију у виду поклона за све заинтересоване и од тога нећемо ни у будућности одустати јер волимо да усрећимо људе а најлепши начин је да им за сваку поручену мапу приредимо изненађење. Цена мапе је 1200 динара и увек имамо акције за поручивање више постера.

 • Шта је потребно послати од података на Вашу адресу како би се добила уникатна мапа звезданог неба?
Неопходни подаци за израду мапе звезданог неба су тренутак који желите да сачувате, време, место и датум догађаја.

 • Планови за даље?
Као што рекох simplestar.rs се тек развија. И прераста у прави драгуљ. Управо смо у изради оригиналног сајта који би олакшао израду звезданог неба где ће сами посетиоци имати прилику да унесу потребне податке и тако персонализују постер. Због све већег интересовања из иностранства за наш производ тако би клијентима олакшали комуникацију и на тај начин ће бити у могућности да одмах виде како ће изгледати њихово звездано небо. Припремамо и нове производе наравно инспирисане звездицама. Пратите нас и очекујте магију.


П.С. У животу ништа није случајно. Ни овај текст који управо читате. Ни ноћ која носи звезде, ни дан који носи светлост. Ни ова дивна дама која постоји да би претварала минуте у вечност, звезде у светлост. Ни минути који измичу у незаборав. Немојте се водити случајним. Ако сада, баш сада читате овај текст помислите на особу до које вам је стало. Помислите на све људе због којих је свет боље место. Звезде се неће појавити на платну живота све док не одлучите да је време да направите места за њих јер сте били предуго убеђени да ноћ носи таму. Људи носе светлост. Та иста светлост може заувек сијати. Одговор на питање Како? сте већ пронашли у тексту.


0 коментара:

Постави коментар