twitter
rss

Неколико дана уназад покушавам да пронађем речи којима бих описала енергију коју осећам када су у питању неки људи које имам срећу да упознам управо путем пројекта „Учитељица која не жели да одрасте“. Увек чекам инспирацију да бих могла да њихову енергију трансформишем у речи. Чини се немогућим пројектом. И јесте немогуће када знате колико животне енергије, радости и среће носи једна жена у себи. Та жена, за коју не могу пронаћи праве речи може да стане у једну реч и заузме читав универзум. Та реч је осмех. Тај осмех се шири и путем великог праска обузима читаву планету и читав универзум. Да ли сте спремни за пут око света који са собом носи само радост? Три... два... један... Полећемо... Волећемо...
  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Моје име је Александра Стојановић, имам 28 година, по занимању сам дефектолог-олигофренолог. Живим у Београду са својим супругом и нашим маленим дечаком који је пре пар месеци дошао на свет и постао наша главна инспирација и животна радост.

  • Шта је, када и како настао пројекат Pillow Land Handmade? Како сте дошли на идеју да израђујете чуда која правите? Шта све можемо наћи у Вашој понуди?
Креативност је одувек била присутна у мом животу, од осмишљавања декорација рођендана и породичних славља, разноразних поклончића за мени драге људе, па чак до целокупне декорације нашег венчања на коју сам посебно поносна. Међутим, увек су посао, факултет и остале „озбиљне ствари“ биле на првом месту.

Како сам због компликоване трудноће морала да престанем да радим, сусрела сам се са вишком слободног времена и огромном количином енергије, коју сам наравно усмерила ка припремама за долазак бебе. У мору идеја, испливала је и та да ће ми машина за шивење решити све проблеме. Супруг ме је наравно подражао, и већ сутрадан (изгледа да сам била „опасна“ трудница 😊) добила сам своју прву машину, у коју сам и дан данас заљубљена.

Нит по нит, штеп по штеп, постељине, звезде, медведићи, слонови, пунили су моју импровизовану радионицу. Затим се некако спонтано наметнула идеја да своје првенце представим на интернету и тако је настао инстаграм профил Pillow Land Handmade, а убрзо и Фејсбук страница са истим називом и док сам ја схватила шта то заправо значи, већ сам увелико одговарала на поруке заинтересованих мама, удовољавала њиховим жељама како би усрећиле своје малишане.

Данас у нашој понуди можете пронаћи декоративне јастуке, ручним везом персонализоване производе, постељине, оградице за креветиће, плетенице, подлоге за игру. Сви наши производи су израђени од памучног постељног платна (100% памук), осим плетеница, које захтевају мало еластина. Пуњење је силиконско, што их чини једноставним за одржавање, прање и по потреби пеглање. Углавном израђујем по поруџбини, сваки производ је ручно израђен, па је самим тим уникат.

 
  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело? Како долазите до идеје за мотив који ће се наћи на јастуку?
Супруг је моја највећа помоћ и подршка и осим што шаље пакете и набавља материјале одличан је критичар када су производи у питању 😊 Иако се трудим да већи део посла обавим док наш малишан спава и углавном сам „трећа смена“, често се дешава да морам да радим и у току дана, како бих испоштовала рокове, тако да се све своди на организацију и распоређивање времена за бебу, кућне послове и остале обавезе, али нас троје смо прилично уигран тим и све то фино постижемо.

Идеје проналазим где год да се налазим, у свему видим јастуке 😊 али је и даље моја беба мој главни извор инспирације, ту су и моји драги људи који ме бомбарудују идејама, као и моје муштерије које умеју да буду веома креативне, и највише волим када заједно смишљамо како да ушушкамо њихове малишане.

 
  • Коме су намењени производи Pillow Land Handmade? Да ли су прилагођени посебно неком узрасту?
PillowLand Handmade производи намењени су бебама, предшколцима, школарцима, мамама, теткама, бакама, другарицама и сигурна сам да у нашој понуди можете пронаћи савршене мале поклончиће који измамљују осмех где год да се појаве.

  • Којим темама се бави пројекат Pillow Land Handmade? Шта је то што људи највише траже од ваших производа?
Теме којима се бавимо су нежност, љубав, срећа, миран сан 😊 За сада су најпопуларнији персонализовани јастуци, који су идеалан поклон за велике и мале 😊

Имена израђујем од декоративног филца или ручним везом. Такође су у последње време јако популарне плетенице, које се израђују од памучних материјала у комбинацији са еластином, и могу бити одлична оградица за креветац, декорација за кревет, или граничник за игру на поду.

  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе PillowLand Handmade? Позитивни/негативни коментари.
До сада није било негативних коментара или незадовољних купаца и надам се да ће тако и остати. Људи се увек одушеве када поставим фотографију неког новог производа, али право одушевљење наступа тек када им производ стигне на кућну адресу, јер ниједна фотографија не може да дочара топлину и нежност коју наши производи пружају.

  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
У суштини, најмање ситнице су понекад довољне да осетимо срећу, један поглед на парк пун деце да се вратимо у детињство, али баш као што сам на почетку приче рекла, неке „озбиљне ствари“ нас спречавају у томе, и када би свако од нас пронашао бар мало времена да побегне од њих и препусти се машти, осећај среће би нас чекао на сваком кораку или можда баш у том погледу на парк.


  • На који начин можемо доћи до производа Pillow Land Handmade? Ваш контакт, цена?
Нашу понуду можете погледати на инстаграм профилу као и на фејсбук страници Pillow LandHandmade . Све информације о производима можете добити тако што ћете нам послати поруку, а то је, за сада, и једина опција поручивања.

Што се тиче цена, првобитна идеја је била да буду што приступачније, и трудим се да их таквим и одржим. Цене јастука се крећу од 500 до 1000 дин., оградице су између 3500 и 5000 дин., плетенице од 1200 дин. па навише у зависности од дужине.
  • Планови за даље?
Планова је пуно, а слободног времена тако мало 😊 тако да ћу о њима да размишљам када вртић постане део наше свакодневнице, а до тада ћу се трудити да што више идеја, и својих, и драгих ми муштерија, претворим у оно што ће сигурно дечици подстицати машту, а њихове маме и тате враћати у детињство.  


П.С. Када би срећа имала мерну јединицу, засигурно би јој име било Pillow Land Handmade. И даље не могу да дођем до правих речи да бих описала овај пројекат. Јер речи, некада, не могу да замене дела. А дела PillowLand Handmade-а говоре много више од хиљаду речи. Ако желите приче хиљаду и једне ноћи које ћете сањати на јастуцима и простиркама које су дело дивне Александре, брже-боље потражите профил на коме се засигурно нећете задржати на само једном производу.
П.С.С. Драга Александра, хвала ти што си део једног одрастања и део једне вечности.


Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар