twitter
rss

Да ли се више обрадујете када поклоните или добијете поклон? Када добро размислите, који поклон вас је оставио без даха? Да ли су то поклони материјално или сентиментално вредни? Наравно, ма колико помишљали, увек нас без даха оставе они поклони који имају сентименталну вредност. Уколико нисте наишли, а трагате за поклоном који ће некога оставити без даха, онда сте на правој страници. Један клик вас дели од сазнања ко то израђује уникатне поклоне за све прилике.


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Ведрана Марковић, по занимању економиста, машински инжењер и инжењер информатике. Бавим се информационим технологијама, конкретно фронт енд-ом (front end), бек енд-ом (back end) и графиком. Из љубави према родитељима и породици, као и људима и деци, дошла сам на идеју да их обрадујем поклонима који ће бити специјално за њих креирани. Тако су настали моји први радови. Животна филозофија ми је да не одустајем ни после много падова, јер је пут до успеха трновит и пун препрека. Вера у успех, успеха је пола. Омиљени филозоф ми је Сократ, па се његовом чувеном "Не осврћи се, може те нешто сустићи" и водим у животу. Поред уникатних поклона, бавим се проиводњом колача и торти. Волим математику, волим да певам, да упознајем друге културе и да учим нешто ново.


Babyeko art уникатни поклони је прво био Еко Арт Уникатни Поклони, где сам правила све врсте поклона за све прилике. Прво сам уз помоћ родитеља дошла на идеју да правимо еколошке кутије, разних намена, облика и изгледа,а касније сам почела с израдом поклона за заљубљене, за младенце, девојачке вечери... Како су кутије биле прављене од еколошких материјала, отуд и назив Еко Арт, као спој екологије и уметности. Како је у мом друштву дошло до baby bооm-а, тако сам дошла на идеју да правим поклоне за бебе, и тако је данас Baby eko art посвећен највише најмлађима. Наравно и даље израђујемо и остале поклоне, али за најмлађе стално уводимо нешто ново.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Највише ми помажу родитељи, од њих сам и наследила ту креативну страну.

Поклони јесу највише базирани на бебе и децу, али код нас се могу наћи поклони за све узрасте и прилике, било да желите да обележите годишњице, украсите свадбени сто нашом декорацијом, сетом за шампањац и торту, да поклоните гостима чоколадице са сликом, теглицама џема, слатког или желите вољенима на оригиналан начин да покажете колико вам је стало да буду срећни.


Љубав је покретач свега. Инспирацију налазим у драгим и вољеним људима, желећи да имају нешто што ће их стално подсећати на то колико вреде и колико су посебни.


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Baby eko art уникатних поклона? Позитивни/негативни коментари.
До сада су били само позитивни коментари, одрасли су одушевљени и шокирани колико је труда, љубави и сати рада уложено у сваки рад. Најлепши осећај ми је када видим колико се деца радују и чувају своје рамове и  радоснице. Те слике су ми најдраже. 


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Данашње време јесте тешко, али никад није ни било идеално, зар не? А и да ли је могуће икад то? Када бисмо тежили идеалу у свакој сфери живота, били би роботи, не људи. Без маште и сећања на безбрижно детињство, загрљаја вољених, подршке И позитивних мисли, ускратили бисмо новим генерацијама срећно детињство. На то немамо права. Управо су деца та која и кад је најтеже знају својим искреним осмехом да нас извуку из очаја. Зато и желим да их усрећим колико могу јер управо деца нам подстичу машту, враћају у чисто детињство где воле безусловно.

Изненадили бисте се када бисте видели колико су деца генијална и колико знају и хоће, колико их нове технологије нису уништиле већ напротив, деца су сад супер деца, знају да се играју испод ћебета кухиње, а и да вам поправе телефон. 😊 Највише их подстичу поклони које могу сами да попуњавају, као што су радоснице до поласка у школу и рамови за полазак у школу. Уживају у том задатку.


  • На који начин можемо доћи до производа Baby eko art? Ваш контакт, цена?
За сада до нас можете доћи преко Инстаграм странице baby_eko_art_unikatni_pokloni и фејсбук профила Eko Art Unikatni Pokloni. Ускоро очекујте сајт на коме ће бити све цене и информације. Цене су приступачне и прилагођене нашем поднебљу. Могло би се рећи да из љубави према овом послу рад скоро и не наплаћујем.
  • Планови за даље?  
Ми стално нешто ново смишљамо, па је тешко рећи шта планирамо. Углавном све спонтано дође. Свакако планирамо да активирамо сајт, а онда и да проширимо посао и на остале крајеве света.


Савет за крај: „Узми живот као што узимаш чашу вина, са осмехом чак и кад ти срце квари.“ Рабринданат Тагоре

 П.С. Верујем да су многи на питање значаја поклона помислили да је материјално вреднији значајнији поклон. Преварили сте се. Зашто? Зато што су материјално вредни поклони потрошни, без икакве вредности. Прави поклони су они којих се сећамо читав живот. Они које носимо са нама, на где се налазили. Желите да некоме приуштите успомену за читав живот? Потражите је на профилу baby_eko_art_unikatni_pokloni иза којег се крију могућности израде поклона од игле до локомотиве.

Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар