twitter
rss

Који је ваш омиљени суперхерој? Да ли се он налази међу вама или је у вама самима? Ако не можете да га нађете у вашој околини, верујте да постоји. Можете да пронаћи на примеру Бетмена који и јесте суперхерој­. Да ли ваш херој има моћи као Бетмен­? Упоредите и откријте.


Једног тмурног и олујног поподнева, један човек се журно попео уз степенице Готамске банке. Прошао је кроз раскошна врата банке и отишао право према првом слободном шалтеру, остављајући блатњаве трагове на беспрекорно угланцаном поду.

Да ли је то био наш суперхерој? Али, ако јесте, зашто би остављао блатњаве трагове? Можда је у питању неко други... неко ко је без потписа желео да узме из банке милион долара... у готовини.

- Само потпишите овде, молим вас - рекла је.На те речи, човек је љутитио одмахнуо главом а очи су му изненада постале ватреноцрвене. - Зар ви не знате ко сам ја? - бесно је упитао.Изненада су на његовој кожи почеле  да се појављују ужасне израслине, цело темо му је отицало и одело му је одједном постало тесно.- Ја сам Брус Вејн, запамтите! - гласно је повикао незнанац бежећи према вратима и чврсто стежући торбу пуну новца.

Ко је Брус Вејн? Нисте сигурни. Није ни наш суперхерој. Али, мисија откривања идентитета може да почне.

Неколико тренутака касније, бетмобил је стигао до Готамске банке. Мрачни витез је пожурио унутра сударајући се с људима који су избезумљено бежали, али лопова више није било.

Да ли ће наш суперхерој открити ко је лопов? Ко стоји иза имена Брус Вејн? Откријте у књизи која вам поред узбудљиве авантуре нуди и супер-мозгалице које се тичу потере, проналажења зликоваца у вожњи, надметања, проналажења господина Леденог, сазнавање које је опако оружје, проналажења разлика, опасног лавиринта, откривања тајанствене сенке, откривања пута за бекство. Више од авануре и више од начина да се открије оно што се чини да се не може открити.

П.С. Када бисте могли да створите вашег суперхероја, како би он изгледао? Које би моћи поседовао? Да ли такав херој већ постоји? Ако постоји, да ли је он близу вас? Одговоре на ова питања можете пронаћи тако што ћете преиспитати себе и оне који су вам најближи. Можда и не треба да трагате и смишљате хероје. Они су већ међу нама. Крију се у нашим учитељима/учитељицама, родитељима, бакама, декама, батама и секама. Свако од њих јесте суперхерој. Зато што је увек ту за вас када вам је најпотребнији. Ако не верујете да је ту, погледајте боље.
П.С.С. Хвала издавачкој кући Еvro Book на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: http://www.evrobook.com/vesti/moji-omiljeni-superherheroji-nova-edicija-u-prodaji-na-svim-kioscima
Јелена Стошић Јовић, M.Sc.


0 коментара:

Постави коментар