twitter
rss

Када очекујете чудо - живот постаје чудо. Чуднији од свега на шта сте били спремни. А шта се дешава ако неспремни очекујете чудо? Онда вам је сваки корак тежи и сваки пут недпознат. Како се наведено не би десило, спремите се да потпуно спремни очекујете позитивне промене које ће олакшати једно одрастање и једно неодрастање. Припремите се кренете на пут промена припремљени, зато што је Бебарама свуда са вама. А ко је Бебарама? Шта се све налази у њиховој понуди, сазнајте:


  • Представите се (име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија).
Ми смо Невена и Ненад, родитељи двеју девојчица; инжењери по струци, заједно смо осмислили бренд Бебарама. Остало нам је понешто од младалачких хобија: рекреативно се бавимо спортом, а Ненад је своју љубав према музици и деци спојио кроз бенд Бендити, где компонује и изводи музику за децу. Трудимо се да (п)останемо добри родитељи и да пружимо својој деци оно најбоље од нас. Наша животна радост је да видимо своју породицу задовољну и насмејану!


  • Шта је, када и како је настаo пројекат Бебарама?
Бебарама пројекат је настао спонтано, када нам се родила друга ћерка. Пре првог порођаја, добила сам од другарице из иностранства мараму за дојење. Временом ми је марама постала неизоставни део ''бебине торбе''. Користила сам је у много ситуација: приликом чекања код лекара, на кафи са другарицама, у тржном центру, у парку приликом шетње ... Када се родило друго дете, хтела сам да купим исту такву мараму за дојење и схватила да је нема у понуди код нас. Сашили смо мараму и одлучили да је понудимо и другим мамама. Временом смо се одлучили да понудимо још два производа: вреће за коцке и играчке, и јастуке за путовања. Бебарама је кованица настала од речи "беба" и "марама". Наш основни концепт је понуда производа за породице са децом. Наши производи су једноставни и практични и трудимо се да буду вишенаменски. Сматрамо да ће тако бити и дуговечни, и надамо се да ће наћи своју примену кроз више генерација. Наш мото је Бебарама свуда с вама.

  • Ко Вам помаже у изради производа?
Велику помоћ смо добили од пријатеља којима смо поклањали наше производе и који су нам својим искреним сугестијама помогли да их учинимо још бољим. Сваки Бебарама производ је настао из сопствених потреба и трагања за практичним решењима за конкретне проблеме. На пример, када је старија ћерка престала да користи седиште са наслоном, почела сам да трагам за неким решењем које ће јој омогућити комфорније путовање и олакшати јој спавање у колима. Јако ми је сметало да је видим како у аутомобилу спава сва искривљена и како се буди са трагом од сигурносног појаса на лицу. Тако је настао Бебарама јастук за путовања.

У току потраге, наишла сам и на једноставно решење за сакупљање, чување и преношење играчака и коцкица, које ми се учинило практичним. Направили смо једну врећу за пробу и почели да је користимо код куће. Прво што ми се јако допало је што сам све ситне играчке коначно могла да ставим на једно место. Деци се такође допало што им је све на дохват руке када се играју. Када заврше са играњем, заједно лако склонимо све играчке. Тако је настала Бебарама врећа за коцке и играчке.

Производи Бебарама су намењени првенствено породицама са децом, каква је и наша. Намера нам је да родитељима олакшамо свакодневне ситуације са децом као што су паковање играчака, дуже путовање колима, дојење на јавном месту. Производе које нудимо и сами свакодневно користимо.


  • Којим темама се бави Бебарама? Где налазите инспирацију?
Тема су нам обични људи, родитељи, у реалним околностима. Надахњују нас свакодневне ситуације, у којима се сваки родитељ задеси. У тим случајевима, размишљамо шта нам је потребно да бар мало олакшамо или убрзамо неку ствар. Када сами усвојимо неко практично решење, направимо неколико пробних производа и поделимо их пријатељима на коришћење, како би могли да нам кажу своје мишљење. Трудимо се да размотримо све сугестије и да унапредимо сваки Бебарама производ, а да при том задржимо практичност и квалитет.



  • Како родитељи и деца реагују на производе Бебарама? Позитивни/негативни коментари.
Родитељима се углавном допадну наши производи и добијамо позитивне коментаре. Деца су, наравно, најважнија, јер нам је крајњи циљ да она прихвате Бебарама производе и да временом почну и сама да их користе.



  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Свакодневне обавезе нам одузимају доста времена у току дана и тешко је пронаћи равнотежу. Породица, иако најважнија, често се ставља у други план и чека неко "слободно" време. Деца су неизмерни извор радости и маште. Довољно је да посветимо мало времена једни другима и да се препустимо игри. Док се играмо са децом, пробудимо успавану машту и често нам се врате успомене на наше детињство, подсетимо се својих старих игара што деци уме да буде занимљиво, смешно и забавно.



  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Бебарама помаже у томе?
Наравно да знају, само им треба омогућити мало слободног времена, додатно их мотивисати и усмеравати на игру - која је њихова суштина- како би могли да се баве сами собом, да изразе своју креативност и машту. Бебарама производи су уз њих, где год да их пут нанесе! 


  • На који начин можемо доћи до производа Бебарама? Ваш контакт, цена?
О Бебарама производима можете се детаљно информисати и поручити их на нашем сајту www.bebarama.rs као и на друштвеним мрежама: 
Facebook: https://www.facebook.com/bebaramasvudasvama 
Instagram: https://www.instagram.com/bebarama 
Google+: https://plus.google.com/113500054448945982879 
Упите и поруџбине такође можете послати и на info.bebarama@gmail.com или на број телефона +381 64 117 16 45.

  • Планови за будућност?
Како наша деца расту, мењају се њихове жеље и потребе. У складу са тим и ми „растемо“ и прилагођавамо се. Имамо више искуства и сусрећемо се са новим ситуацијама и изазовима. Већ имамо неке идеје за нове практичне производе, а верујемо да ће их временом бити још. Када будемо направили нешто ново, што олакшава животе нас и наше деце, то ћемо поделити и са вама. Бебарама свуда с вама!



П.С. Када очекујте бебу, не очекујете само чудо које ће вам променити живот. Очекујте све што ће то чудо захтевати. Много нових чуда. Данас сам имала част да вам представим људе који стварају магију. Оне који стварају чудо намењено чуду. Захваљујући пројекту Бебарама, мајке које доје неће бити дискриминисане и осуђиване у јавности зато што постоји марама за дојење наведеног бренда. Захваљујући пројекту Бебарама, деца ће кроз игру научити да буду уредна и да сакупљају своје играчке после игре, захваљујући врећи за играчке (коцке). Захваљујући пројекту Бебарама, родитељи неће морати на путовање да носе неудобне јастуке, зато што постоји јастук за путовања. Омогућите свом чуду удобан сан за време путовања и преносиву игру. Омогућите оној која је родила чудо да не буде осуђивана у јавности, да може природне ствари да обавља на природан начин. Омогућите једноставан живот себи самима. А све је то могуће само на једном месту, а свуда са вама - Бебарама.
П.С.С. Хвала дивним људима који чине тим Бебараме на дивном поклону. Можда су они једини који су остали без утиска после поклончића. Разлог је једноставан. Како речима описати нешто што вас је усрећило у тој мери да бисте носили џак за играчке свуда са вама? Немогуће је описати речима срећу коју је једна врећа унела у наше животе. Ако бисмо говорили о квалитету, онда бих такође остала недоречена у позитивном контексту. Врећа је врхунског квалитета, рађена у бојама дуге (мада може бити израђена и у јендој боји, све зависи како ви желите). Најбоље до свега што може служити као простирка за игру (када је отворена) и као врећа за играчке (када је затворена, јер се по ободима налази начин да се за минут среде играчке). Начин је крајње једноставан. Верујте да ћете бити одушевљени када видите децу која сама сређују своје играчке и носе их са собом. Када останете без текста од одушевљења, као и ја, пожелећете да постоји нешто овако и за нас (не)одрасле.

Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар