twitter
rss

Дати некоме крила како би тај неко полетео није ни мало лак захтев који би могли да поставите испред себе. Та крила су, обично, они који су нам најближи. Они који знају како дишемо, они који знају какав нам ветар прија како бисмо могли да пловимо. Они знају да нам створе услове да бисмо израсли у једну комплетну личност. Ко је креативна личност недеље и ко је њој подршка, сазнајте:



  • Представите се (име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Јелена Милојевић, по занимању сам професор  француског  језика и књижевности али се тим послом, стицајем околности, тренутно не бавим. Моја животна филозофија је - стално усавршавање и учење па се тако бавим разним хобијима, били они прављење колача и торти, дизајн и шивење или хеклање и изучавање страних језика.



LenaRosa handmade је настала сасвим случајно, у часовима доколице сам истраживала различите хобије и наишла на YouTube туторијале везане за ручни рад и хеклање, мало по мало сам упијала знање и прво се окушала у прављењу капе за маскенбал на коме је учествовала моја млађа сестричина. Касније сам приметила да деца веома лепо реагују на капе у облику животиња и оне везане за ликове из цртаћа па сам се претежно базирала на израду истих.



  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело? Шта се све налази у Вашој понуди?
Хеклањем се бавим ја, око шивења ми помаже мама па се име само наметнуло, настало је спајањем наших надимака, сестра је, у неку руку, менаџер који проналази купце, сестричине су манекени а тетка набавља репроматеријал…све у свему, цела породица се окупила око једног, веома лепог и корисног хобија.



LenaRosa производи су намењени свима, од 1 до 100 година и сви им се подједнако радују.


  • Којим темама се бави LenaRosa handmade? Шта Вас мотивише? Где налазите инспирацију?
Мотивише ме природа, боје, годишња доба, храна…налазим инспирацију у малим стварима које људе чине срећним а највише ме радује када сретнем малишане и њихове родитеље како са поносом носе наше моделе.



  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе LenaRosahandmade? Позитивни/негативни коментари.
Генерално, сви јако добро реагују, веселе их луткице и привесци у облику животиња, сладоледа, крофница.



  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство?  На машту?
Јесте тешко али не смемо да одустанемо од тога…као што рекох, срећа је у малим стварима и треба да им се радујемо.



  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им LenaRosa handmade помаже у томе?
Знају да маштају, само треба да им дамо прилику за то, ветар у леђа и крила да полете. Наши производи им доста помажу у томе, млађа деца веома воле пуззле лопте  док  мало старија уживају да се играју посластичара и кувара уз хеклане стварчице у облику хране.



  • На који начин можемо доћи до производа LenaRosa handmade? Ваш контакт, цена? 
Можете нас пронаћи на фејсбук страници LenaRosa handmade, као и на Инстаграмстраници под истим именом а цене су веома приступачне.  



  • Планови за даље?
У плану је отварање штанда изложбено/продајног типа као и израда беби и дечије гардеробе и  играчкица а за одрасле спремамо израду свечаних ташница и накита.  



П.С. Често постављам питање: „Који су Ваши планови за даље?“ и наилазим на много снова. Снови су добри, јер само ако се усудимо да помислимо на њих и да их сањамо, на пола смо пута од остварења истих. Ако имамо подшку оних најближих онда остаје само корак којим треба закорачити како би снови постали јава. А колико је свако од нас далеко од својих снова? Снови могу да постану стварност само ако довољно верујете у њих (или ако имате некога поред себе ко ће Вас држати за руку и враћати Вам наду када помислите да наде нема).
П.С.С. Дакле, постоје снови и када се чини да не можемо да сањамо. Постоје снови које живимо на јави. А радост живљења снова, снова на јави, је наша LenaRosa handmade пренела и нама. LenaRosa handmade производи су продукт снова које свако од нас сања, а које Јелена (LenaRosa handmade) живи на јави. Снова да се вратимо у детињство, снова да кренемо у будућност, снова да усрећимо некога. Ништа од тога није сан. Апсолутно све може да постане јава. Питање је: „Да ли желите?“ Драга Јелена, хвала на дивном поклону, који је успео да ме врати у детињство, који је успео да ми да визију будућности и који је потврдио да мале ствари срећу чине. Срећан човек - срећу ствара. Ти си, драга Јелена, неко ко срећу, дефинитивно, ствара.

Крофница, сладолед, срце: LenaRosa handmade
Кутија: Crafty chaos art

Јелена Стошић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар