twitter
rss

Драга децо,

Пролеће долази. Март 21. Али, јединица је одлучила да уместо да остане у календару, прошета по граду. Узбудљива књига "Авантура једне јединице" Ане Черазоли у издању Креативног центра, указаће Вам на бројеве који се налазе свуда око нас. 

Слика преузета са: http://kcknjizara.rs/?b=B119

Сви су већ изашли! Нећу само ја да останем унутра, прикована за календар!, помисли цифра 1, која је још од претходне вечери осећала неко струјање у жилама. 

И није ни остала. Искочила је кроз прозор и кренула у авантуру. Али, није могла да се креће онако како сте замислили, морала је да прати бројеве по граду. На срећу, баш у тренутку када је искоцила кроз прозор наишао је аутобус број 10, а јединица је брже-боље заузела место на табли. Али,

Није прошло много времена а она поче да кија. Велика је промаја тамо, горе, при тој брзини. Налазимо се на Тргу младих, где на сунчаној страни стоји керамичка плочица с кућним бројем 11. Док су из куће излазила два детета која су пошла у школу, цифра 1 без размишљања оде да се угреје.

Међутим, мирис јагода и малина је завладао ваздухом са пијаце Изобиље скупо није. Али, како се сакрити, а остати непримећен. Таман се јединица спремала да заузме место на табли, пиљар је помислио да је јединица инсект и почео да га јури махалицом за муве.

Али он није знао да цигра 1 увек нађе неко месташце да се сакрије! Скочила је на ручни сат жене која је куповала две артичоке, онда на језичак на ваги, па на страну 16 дневних новина једног полазника, и, на крају, на бројчаник његовог мобилног телефона, све бежећи од пиљара.

Да ли је цифра 1 успела да победне од пиљара? Да ли ће наћи пут кући? Или, овог пролећа, календар неће најавити долазак пролећа. Сазнајте у роману "Авантуре једне јединице" који поред приче нуди и задатке за вежбање који ће вам помоћи да усвојите не само бројеве прве десетице, већ и бројеве прве стотине. 

П.С. Зато, драга децо, ову књигу препоручујем првенствено Вама, да обратите пажњу на бројеве који се налазе свуда око нас. Ко зна, можда и ову јединицу видите како лута по граду или бежи од некога. Приметили сте да је одрасле особе не виде као цифру 1, већ као инсекта; зато ову књигу препоручујем одраслим особама које могу да виде све авантуре наше јединице. Ова књига ће помоћи свим учитељима и васпитачима, којима ће бити олакшан процес обраде наставне јединице које се тичу бројева прве десетице и прве стотине.
П.С.С. Хвала, издавачкој кући, Креативни центар, на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: http://kcknjizara.rs/?b=B119.


0 коментара:

Постави коментар