twitter
rss

Сваки човек је прича за себе, па ипак, неке су ствари исте за све нас. Ствари којима се радујемо, догађаји које преживљавамо, људи од којих зависимо. У мору људи издвајају се они посебни и другачији, они који сваки дан чине посебним, они које нисмо упознали, а чини се да их знамо више од оних који су нам блиски. То је посебна врста људи. Ретка. Толико ретка да такву блискост можемо тачно препознати у маси, попут зрна песка у пустињи. Данас имам прилику да вам представим једну даму која стоји иза бренда Mommy Loves You-Posteljina и која јесте доказ да су неки људи попут зрнца песка у пустињи.


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Моје име је Станислава Лазић, имам 26 година, родом сам из Новог Сада. Тренутно живим у Беочину са својим супругом и нашим сином, који је скоро напунио годину дана. Они су моја највећа подршка, мотивација и инспирација у свему, а поготово у мом новом послу.


  • Шта је, када и како је настаo пројекат Mommy loves you?
У току своје трудноће, уживала сам у свим припремама за бебу, куповином одеће, опреме и свега потребног. Али одговарајућу оградицу за креветац никако нисам могла да пронађем. Како још из детињства поседујем малу дозу креативности, решила сам сама да је направим по свом укусу. Узела сам материјал, маказе, иглу и конац и сама својим рукама направила оградицу за моју бебицу.


Пар месеци после порођаја, ухватила ме је нека монотонија, па сам дошла на идеју да покушам да научим да шијем на шиваћој машини и пробам да направим пар производа које ћу представити на интернету у нади да ће се некоме свидети. То сам предложила супругу, који ми је убрзо донео машину од његове баке. Узела сам упутство у руке, села за машину и тако је загледала сатима и сатима док се нисмо мало упознале. Било је ту и доста мука, хватања за главу и гуглања, морам признати. Ту почиње моја авантура. Већ први дан након отварања мог инстаграм профила маме почињу да ме затрпавају порукама и наруџбинама, сва моја очекивања била су премашена а моја породица и ја били смо одушевљени и помало у неверици. Од тог дана, овај мој пројекат постаје велики део мене и мог живота.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Супруг ми доста помаже око набавке опреме за рад и слања пакета, али и даље сам ја једини радник моје мале фабрике. Радно време ми почиње углавном након успављивања бебца па све до четири, пет ујутру.


Неретко ме посао чека и између кувања ручка, прања веша, чишћења куће и наравно свих обавеза око детета. Морам признати да је напорно и да ме умор често сустигне али највећу мотивацију добијам од мојих задовољних муштерија, које ми свакодневно шаљу дивне поруке пуне похвала и подршке.


  • Коме су намењени производи Mommy loves you? Шта се све налази у Вашој понуди?
Производи су намењени како бебама, тако и нешто старијем узрасту, а може се пронаћи и нешто за одрасле, као што су, на пример, декоративни јастучићи модерног дизајна који савршено красе гарнитуре за седење. Највише пажње привукле су оградице за креветиће, гнезда за бебе, украсни јастучићи у облику једнорога, совица, ирваса и осталих животињица. Ту је и постељина за креветиће у прелепим дезенима.

Материјал је, наравно, потпуно природан, стопостотни памук, пуњења су антиалергијска, тако да поред изгледа мислим наравно и на квалитет. Има ту још свега, што можете и погледати на страници, али нажалост јако мало времена налазим за проширење асортимана. Идеја и инспирације имам на претек али не могу да пронађем времена да их спроведем у дело, што ће се надам се ускоро променити. Ово што сам до сада представила је само мали делић моје замисли.


  • Којим темама се бави Mommy loves you? Где налазите инспирацију?
Инспирацију налазим свуда око себе, а данас је и интернет непресушан извор инспирације тако да ми она никад не фали. Никада нисам волела једноличност и једноставност, тако да креативност покушавам да преточим у моје производе, а да они уједно буду и у складу са модерним добом. Такође волим када су моје муштерије креативне и када заједно, уз договор, смишљамо дизајн производа за њихове бебице. Тада је задовољство загарантовано и обострано.



  • На који начин можемо доћи до производа Mommy loves you? Ваш контакт, цена?
Моје производе можете погледати на фацебоок страници Mommy Loves You-Posteljina и инстаграм профилу под истим називом. Цене су врло приступачне и крећу се већ од 250,00 динара...


  • Планови за даље?
Планова имам пуно и једва чекам да дођем до слободног времена да могу да их реализујем. Прво у плану ми је да адаптирам нови простор за рад, окупим тим који ће да ми помогне у производњи и пустим машти на вољу.

 

П.С. Сваки човек јесте прича за себе и неке ствари јесу исте за све нас. Али није сваки човек исти. Нити је сцака прича иста. Ово је другачија прича. Прича која почиње не тако давно када је једна дама одлучила да у мору истих одлучи да (п)остане другачија. Знам да јесте. Не само по причи коју сте прочитали, већ и по производима који се могу наћи у њеној понуди. Сваки производ јестр прича за себе, али сваки од њих носи једну исту ноту са собом. Ноту љубави која је уткана у сваку мисао. Драга Станислава, желим ти да само тако наставиш и да останеш зрно песка у пустињи, оно зрно које зрачи јаче од свих осталих, оно зрно за које се може помислити да је рефлексија самог Сунца.




Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар