twitter
rss

Шта човека чини човеком? Да ли је то његово порекло? Почеци свега? Мислим да не. Човека човеком чини човечанство у њему. Знање које је стекао корачајући малим корацима ка великим успесима. Ко би рекао да ће се некада мали кораци претворити у велики успех? Нико. Посебно не они који никада нису веровали у вас. Ово је другачија прича, прича о једној особи која подстиче све око себе за мале кораке. Особа која се око себе инспирише својом причом о корачању ка великим успесима. Све док постоје особе попут ње, има наде за све оне који верују да човек више вреди уколико више зна. Ко је она? Како је открила један чаробни свет који зрачи инспирацијом, сазнајте.


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Моје име је Бранка Драгићевић - дипломирани музички педагог, запослен у школи, мама два дечака која у слободно време дизајнира и ствара дидактичке играчке, тихе књиге и разне украсе од филца и сатена. Моја животна филозофија, садржана у наслову, је нешто у шта чврсто верујем и што желим да пренесем млађим генерацијама кроз свој рад у школи, у кући и путем свог бренда.
 
  • Шта је, када и како је настала идеја која је довела до прављења тихих књига са потписом etida_tiha_knjiga_by_branka?
У потрази за адекватним едукативним садржајима за своје малишане, открила сам чаробни свет тихих књига. Пожелела сам да им их сашијем и поклоним за новогодишње празнике. Наравно, њиховој срећи није било краја. Као ни мојој. Открила сам да ми стварање ових меканих сликовница причињава велико задовољство и нисам желела да се зауставим само на томе. Идеје су ми навирале нон стоп тако да се хоби претворио у озбиљан рад и осмишљавање нових играчака. Након годину дана, дошло је време да се производи прикажу широј јавности и тако је настао бренд ЕТИДА. Из жеље да у наслову објединим две своје велике страсти, овај назив је савршено одговарао. Тихе књиге су превасходно намењене за развој фине моторике као што је у музици етида композиција намењена усавршавању техничких проблема код извођача.



  • Ко Вам помаже у изради сваке од магичних књигица обзиром да је свака уникатно дело? Колико је времена потребно да би се израдила једна књигица?
ЕТИДА тихе књиге су у потпуности мојих руку дело. Уживам у њиховом осмишљавању и изради тако да је целокупан процес дуготрајан. Увек водим рачуна да књига садржи све неопходне активности које подстичу, сензорни, когнитивни, имагинарни и моторички развој код деце, тако да финални производ буде што комплетнији. Време израде зависи од броја страница у књизи па може бити од 2 до 5, или више дана. Израђујемо их и по поруђжбини, у складу са жељама купца.



  • Koje материјале користите приликом израде играчака и књига са потписом etida_tiha_knjiga_by_branka?
Приликом израде користим природне материјале, памук и филц различите дебљине, као и чичак траку, дрикере, дугмиће, перлице, ластиш, рајсфершлус. Производи су направљени за дуготрајно коришћење тако да су шивени, не лепљени.


ЕТИДА књиге и играчке су намењене малишанима узраста од 1-6 година како би на забаван и лак начин усвојили нова знања и вештине, као и деци са посебним потребама различитог узраста. Многи дефектолози, логопеди и психолози, широм света, препоручују и користе тихе књиге у свом раду са децом, уз које на прави начин потврђују Платонову изјаву "Учити децу знањем не треба силом, него игром."


Тематика књига може бити разнолика, уз неограничен број комбинација, везан за календарску годину (новогодишња, ускршња..) или за одређену област интересовања (годишња доба, бројеви, слова, учење животиња, облика, превозних средстава..). А најбоље од свега је што може бити по мери баш Вашег детета, па као таква, представља идеалан, јединствен поклон које ће дете дуго користити и памтити. 



  • Шта можемо пронаћи у Вашој понуди, осим тихих књига?
Осим тихих књига, у понуди имамо дидактичке играчке, игре меморије и све популарније играчке скривалице, све израђено од филца дебљине 2mm, у различитим облицима.

  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на etida_tiha_knjiga_by_branka? Позитивни/негативни коментари.
Задовољни купци су наша најбоља реклама. Подршка и позитивни коментари мојих купаца и пратиоца ми пуно значе, на чему сам им неизмерно захвална. Нарочито сам поносна на сарадњу са школом и кабинетом за децу са посебним потребама који су препознали потенцијал ЕТИДА производа и уврстили их у свој стални прибор за рад.



Сви заинтересовани, ЕТИДАпроизводе могу поручити путем фб и Иг страница (etida_tiha_knjiga_by_Branka и etida_handmade), као и на продајним местима у Новом Саду (ТЦ Простор- Креативке НС) и Крагујевцу (Арт маниа).




  • Планови за даље?
Увелико радимо на проширењу продајне мреже и у другим градовима Србије, а у будућности планирамо пласирање производа на инострано тржиште.


 


П.С. Шта човека чини човеком? Да ли је то његово порекло? Почеци свега? Мислим да не. То су успеси које прави и не како почиње ствари већ како одлучи да их заврши. То су сви они мали кораци који воде ка великом успеху. То су сви они људи који се налазе око нас и због којих је вера у мале кораке могућа. То су сви они креативци, попут Бранке, који су своју креативност проширили на сва поља уметности. Јер, живот јесте уметност, а Бранка је пример тога како уметност изгледа на јави.


Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар