twitter
rss

Идеја. Налет идеја који се претвара у вртлог креативности. А креативност? Креативност се тада појављује у сваком могућем облику, на свим пољима. Данас имам прилику да вам представим један живот-ић чија креативност не познаје границе маште. Јер, границе када је маша у питању не постоје. Не постоје чак ни узрасне границе. Нико вам не може одузети право да будете дете у души. Нико вам не може одузети право да и даље волите цртане филмове и филмове које воле деца. Јер, свако од нас је једно велико дете. Мислите да се у вама не налази дете које још увек зна да се радује малим стварима? Размислите још једном док читате причу која ће вам евоцирати успомене из детињства. 
ПАЖЊА. пажња. ПАЖЊА. Фанови ХАРИ ПОТЕРА обратите пажњу

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Животић Никица, по занимању сам економиста, хоби ми је све што има везе са претварањем ничега у нешто, а животна радост су ми ситнице-комплимент, осмех, мали знаци пажње.

  •  Шта је, када и како настао пројекат tako_mi_doslo?
,,Такоми дошло” је настало 2016. године. Тражила сам креативан начин да утрошим вишак времена, одједном ми је синула идеја  па с тим у вези и име - ,,тако ми дошло”.

  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Све што видите на страници радим искључиво сама јер једино ја знам како то нешто што правим замишљам и како треба да изгледа.  Додуше без маме и сестре не бих могла ништа јер ми помажу много око набављања материјала.

  • Шта све можемо пронаћи у Вашој понуди? Коме су намењени Ваши производи?
Што се самих производа тиче правим шта тога. Сама страница је почела као декупаж страница али је полако претварам у интернет галерију у којој се може наћи свашта, од украсних кутија, магнета, свезака па и Новогодишњих украса. Све се може урадити по личном укусу муштерије. 


  • Где налазите инспирацију? Шта Вас је покренуло да се бавите мотивима књиге и филма о Харију Потеру? Да ли осим поменутог филма/књиге можемо пронаћи друге мотиве?
Инспирација ми сама некако дође. Нисам тип који нешто смишља унапред, већ кренем да радим па куда ме рад понесе.
 
Што се самог Хари Потера тиче, мало је рећи да сам велики фан, па отуд и претежно радови са том темом.  Књиге о Харију су испуниле читаво моје детињство и ту се створила велика љубав. Као што сам горе поменула, ако је неко нпр. фан Star Wars-a, такође му могу направити нешто на ту тему. 

  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на Ваше производе? Позитивни/негативни коментари.
Што се васпитача/учитеља тиче имала сам много поруџбина за њих, поготово за учитељице око осмог марта или за рођендан.

Ђаци скупе новац, па им урадим на пример њихову слику на украсној кутији коју дају на поклон учитељици да их се сећа, мало је рећи да буду одушевљене и то је оно што мене чини срећном код овог посла, да ви својим радом можете некоме измамити осмех на лице.

  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Мислим да све зависи од човека до човека. У данашње време где се више преживљава него живи је бити срећан мало теже, људи имају пуно брига па немају времена да маштају, већ гледају да прегурају дан најбезболније могуће.

  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Ви помажете у томе?
Имам доста млађу сестру, тинејџера. Она је поприлично уметнички настројена па што се тиче маште нема јој равне J Али такође могу да видим по њеним вршњацима да се све своди на телефоне, новац, материјалне ствари које не остављају пуно простора машти. Њој се конкретно трудим да помогнем причом, и сматрам да је разговор једна врло битна ствар.
Доста деце нема са ким да комуницира,  већ набије главу у екран телефона, компјутера или телевизора и чека да му протекне дан који се никад више неће поновити а они тога нису свесни. Својим профилом као таквим се трудим да уведем неко шаренило  и да пробам да подстакнем још  некога да пусти машти на вољу и ствари нешто лепо.

  • На који начин можемо доћи до производа tako_mi_doslo? Ваш контакт, цена?
Производи са моје странице можете све видети на истој. Такође, страница са истим називом постоји и на фејсбук страници. Налазимо се у Београду, па је овде могуће лично преузимање а што се тиче људи вам Београда, а на територији Србије, шаљем пакете поштом.

 
Што се цена тиче, то све зависи од величине производа и жеље купца. Нисам до сада стављала цене на производе на страници али ћу ускоро почети да би људима било лакше, пошто знам да неке одбија када цене нема или их је просто срамота да питају.

 
  • Планови за даље?
Планови за даље су постепено ширење, корак по корак без журбе. Уводићемо нове производе када будемо сматрали да треба, за сада су ту разноразне кутије, оловке, чаробни штапићи, магнети, украси за јелке итд. Шта год да вас занима, молим вас слободно нас контактирајте, увек смо расположени за сва питања.


П.С. Да ли и даље мислите да је за срећу потребно много? Кажу да је срећа мала и неприметна. Срећа коју прави Никица је толико мала да стане у кутију и толико велика да је можете пренети на друге путем чаробног штапића. Зашто делити срећу? Зато што ће се тада увећати. Само је срећа већа када се подели. И даље не верујете, потражите tako_mi_doslo профил и уверите се да постоји магија, магија којом зрачи сваки производ.
П.С.С. Драга Никице, хвала ти што си пробудила дете у нама. Оно дете које зна да се радује малим стварима, јер мале ствари чине живот великим.


Јелена Стошић Јовић, М.Sc.

0 коментара:

Постави коментар