twitter
rss

Ово је посебна авантура. Свемирска авантура. Обична прича која постаје необична. Свет пун боја који постаје сиви свет. Како је све то могуће сазнајте у узбудљивој причи која неће само тестирати ваше границе маште него и границе истраживачког духа.


Стоп!Знам шта сад мислиш.Хоћеш одмах да пређеш на најузбудљивији део. Као што су БЕКСТВО ИЗ ВАНЗЕМАЉСКОГ ЗОО-ВРТА на 95. страници или ВЕЛИКА СВЕМИРСКА БИТКА на страници 106.Кладим се да то хоћеш!Али морамо прво да пређемо досадније делове.


Зар стварно мислите да свемирска авантура може имати досадне делове? Немојте ни да помишљате јер ова свемирска авантура не може имати досадних делова. Ово није само авантура наших јунака, него и ваша авантура. Прилика за црткање, доцртавање, маштање и путовање. Пре него што се у то уверите требало би да се прво упознамо са јунацима авантуре.

Упознајте Б`оба. Он је један од јунака. (...) Ово је Цртежић. Тачније - Цвета Цртежић. Она је други јунак у нашој причи. (...) Цвета и њени другари живе у Цртограду. То је веома леп градић, као што видиш, али има МАЛИ проблем. Све је недовршено и свему недостају неки детаљи.


Када видите причу све ће вам бити јасно. Јунаци који се сада чине страним, добиће лица. Јунаци који се чине познатим, постаће странци. А можда и ванземаљци. У овој причи је све могуће. Најбоље од свега је што се све може променити у једном тренутку. Брзином светлости.

Четвртак је ујутру и Цвета Цртежић је кренула у школу. Леп је и сунчан дан. Или можда није јер нико НИЈЕ НАЦРТАО КАКВО ЈЕ ВРЕМЕ. Можда сија сунце, а можда ударају ГРОМОВИ и севају муње. ТИ одлучи како ова књига функционише! (...) Цвета је била весела кад је стигла у школу. Или је била скроз мокра. Зависи од твог цртања.
Срела је најбољег друга Цвелета испред школе. Цвеле јој је махнуо и потрчао ка њој. „Здраво, Цвето. Јеси ли гледала синоћ филм о инвазији ванземаљаца? Био је одличан!“Цвета је климнула главом. „Јесам, али зашто су ванземаљци увек непријатељи? Неки су сигурно добри. Кладим се да бих се спријатељила с неким ако би дошао у Цртоград.“Цвеле се насмејао. „Ванземаљац у Цртограду? То се никад неће догодити.“„Па, рекла је Цвета, „ако га сретнем, јавићу ти“.


Да ли је могуће да Цветина теорија буде тачна? Да ли заиста постоје добри ванземаљци? И да ли ванземаљци стварно постоје? Сазнајте у причи која се чита на мало другачији начин. Причи у којој ви одлучујете на који начин ће се радња одвијати.

П.С. Прича о аванутури која се дешава онако како ви замислите. Прича о пријатељству које се није ни наслућивало. Прича о чудном у свему сто се чини нормалним. Прича о нормалном у свему што се чини чудним. Свет боја кога замењује сиви свет. Сиви свет кога замењује експлозија боја. Све је то могуће. Зато и препоручујем ову књигу. Зато што ћете поверовати да је све могуће.

П.С.С. Хвала издавачкој кући Лагуна на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: https://www.laguna.rs/n3320_knjiga_ovo_je_moja_svemirska_avantura_laguna.html

Јелена Стошић Јовић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар