twitter
rss

Еуфорија чаролије празника који следе почиње, а почетак бајке која се буди за време празника увек исти. Некада давно, живела некада једна принцеза... Принцеза која зна шта је радост. Принцеза која зна шта је чаролија. Та принцеза је освојила прво место на Сајму „Етно хране и пића“. Зато та принцеза заслужује почасно место када се помене празнична чаролија јер она јесте чаролија. Ко је она? Како су медењаци Неда направљени од љубави и меда сазнајте.

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија.
Неда Крстић, дипл. Економиста, израда медењака и декорација, Срећа је у малим стварима.
Пројекат је настао 2014. године када сам видела на интернету лепо декорисане Словачке медењаке и медене кућице и пожелела да направим своју новогодишњу бајку и обрадујем мале сестриће оригиналним новогодишњим поклонима.

  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело? Шта се све налази у Вашој понуди?
Медењаке израђујем сама, али зато су ту моји најближи да ускоче и поједу све што направим. ;) У понуди се налазе медене кућице, колевке, санке и други медењаци разних облика и величина у зависности од поруџбине клијената.


Намењени су свим малим и великим слаткољупцима у којима још увек живи дете.


Љубав према игри, цртању и изради колача су стална мотивација а инспирације налазим често на интернету, на честиткама, у дечјим сликовницама, цртаћима или долазе од клијената уз захтев за израду посебно обликованог медењака за различите прославе (рођендани, cлаве, крштења, венчања, годишњице...)


  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на слаткише пројекат Медењаци Неда од љубави и меда? Позитивни/негативни коментари.
Реакције су позитивне јер дете чучи у сваком ко их поручи а тек се обрадује када их и проба.

  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Одрасли су сигурно заборавили како је лепо маштати и радовати се малим стварима али надам се да их медењаци бар на тренутак могу подсетити на детињство и пробудити оно  мало дете које смо сви некад били.


Искрено се надам да знају, да је само потребан мали подстицај родитеља и околине. Медењаци могу бити и јако стимулативни поготово ако их и деца израђују јер свако дете воли да се игра са тестом као са пластелином а након печења поједе у сласт резултат свог рада. Медењаци су за децу јестиве бојанке.


Медењаци се могу  поручити преко моје ФБ странице  „Dekoracije savrsen dan - Мedenjaci Neda od ljubavi i meda“ или путем инстаграм странице „neda.krstic.148 Цене зависе од рада на медeњаку и величине, а почињу од 60 динaра па иду навише.


  • Планови за даље?
Надам се да ћу у скоријој будућности излагати на више манифестација а једног дана и отворити своју медену кућицу где ће се свакодневно правити и продавати разна чуда од медењака.


П.С. Често ме питају за рок трајања медењака. Медењаци су јестиви до годину дана а као украс могу стајати јако дуго и није их потребно чувати у фрижидеру већ у добро затвореној амбалажи (кесица, тегла, кутија...)



Јелена Стошић Јовић, М.Sc.




0 коментара:

Постави коментар