twitter
rss

Како преживети у свету одраслих особа? Да ли постоји могућност да се упозна свет одраслих особа, а да оне тога нису ни свесне? Драга децо, наравно да постоји. Испред вас је 50 начина и 50 мисија које чекају да буду испуњене. Како постати шпијун и како открити сва чуда која свет одраслих особа сакрива сазнајте у књизи уз помоћ које ћете знати сваки корак одраслих особа, пре него оне тај корак начине. Забавите се, истражујте, шпијунирајте, осамосталите се, урадите нешто што никада нисте урадили, а пратећи мисије које нуди књига "Приручник за 50 тајних мисија". Не заборавите, никоме не откривајте да сте у плану да постанете супер шпијун, посебно не одраслим особама.

Слика преузета са: https://www.kcknjizara.rs/?b=C621

Ово није обичан приручник за мисију. Ово је приручник који садржи 50 тајних мисија које ће помоћи сваком детету да истраје и преживи у свету одраслих. Прво треба утврдити индентитет. Основни и тајни. Након утврђивања идентитета потребно је спознати вештине што је значајно за развој свестране личности детета. Ако дете спозна своје вештине онда ће знати да их примени, а то је најважније ако дете одлучи да постане тајни агент. Али, ово није мисија за једну особу. Дете може поделити тајне са својим најбољим пријатељем који ће постати сарадник. Наравно, пре упознавања са мисијама које ће уследити, потребно је упознати се са неопходном опремом, али и опасностима које прете јер је живот тајног агента пун ризика. Нека мисије почну.

  1. Шпијунирај родитеље и запиши оно што откријеш;
  2. Претражи све на интернету;
  3. Напиши имејл;
  4. Направи списак свега што постоји у кући;
  5. Ради физичке вежбе (бар) месец дана;
  6. Употреби роковник;
  7. Направи мапу своје четврти;
  8. Научи напамет веома дугачку песму;
  9. Продај своје старе ствари;
  10. Изабери пет места на свету и планирај путовање;
  11. Поједи нешто што си сам узгајио;
  12. Научи да читаш саобраћајне знаке;
  13. Научи три игре за одрасле;
  14. Закрпи одећу иглом и концем;
  15. Замени сијалицу;
  16. Одржи говор;
  17. Направи веб-сајт;
  18. Исеци нокте (свих 20)!
  19. Изведи уличну представу;
  20. Резервиши сто у ресторану;
  21. Очисти кућу;
  22. Спакуј кофер;
  23. Обиђи град аутобусом или трамвајем;
  24. Иди у куповину;
  25. Замени гуму на аутомобилу;
  26. Покрени посао;
  27. Научи да употребиш машину за прање веша;
  28. Окачи слику помоћу ексера и чекића;
  29. Припреми нешто за јело (без шпорета);
  30. Скувај нешто (на шпорету);
  31. Напиши причу о баки или деки;
  32. Научи да се прикладно облачиш;
  33. Научи нешто о првој помоћи;
  34. Крећи се као нинџа;
  35. Научи да масираш;
  36. Промени пелену новорођенчету;
  37. Наручи храну на кућну адресу;
  38. Позови некога да изађе са тобом;
  39. Пољуби...
  40. Нахрани мало дете;
  41. Научи да замрзнеш и одмрзнеш храну;
  42. Попни се на планину;
  43. Види Сатурн својим очима;
  44. Пробај јела из пет различитих земаља;
  45. Прочитај целе новине;
  46. Нацртај породично стабло;
  47. Научи да играш;
  48. Сам посети музеј;
  49. Упознај се са једним од својих идола;
  50. Остани будан целу ноћ, до зоре.

Ово није обична књига. Ово је много више од књиге. Много више од књиге намењене шпијунима. Мисије су осмишљене тако да би сваки човек на путу одрастања требало да савлада све мисије. Уколико сте одрасли, упознајте се са овом листом и прилагодите је вашој тако да постане списак ствари које би требало урадити за годину дана.

П.С. Свет одраслих особа је и те како компликован и неистражен. На вама је да истражите тај свет и све оно што он крије. Истражујући свет одраслих особа и сами ћете постати много више од одрасле особе. Значај ове књиге лежи у чињеници да учи и подучава децу не само на који начин опстати у свету одраслих особа него како се осамосталити. Низ авантура уз помоћ којих ће се дете научити одговорности а све уз помоћ мисија осмишљених тако да свако дете може почети одмах са применом. Плашите се да ће дете постати много више од шпијуна и да ће ова књига угрозити његово постојање? Нема потребе, задаци су осмишљени тако да и ви можете да се играте са својом децом. Стога, ову књигу препоручујем одраслим особама, да схвате да је њихов свет на ивици откривања, да се препусте мисији своје деце и да учествују у њима. Препоручујем је и деци зато што ће научити много више од књиге него слушајући одрасле особе. Најбоље од свега што књига налази могућност примене у васпитно-образовном процесу. Само довољно креативни учитељи/учитељице биће у стању да спроведу тајне мисије тако што ће сваког дана ученици имати одређени задатак. Ово су само неки од начина примене ове књиге – бићете изненађени колико идеја она може још да понуди.
П.С.С. Хвала издавачкој кући Креативни центар на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: https://www.kcknjizara.rs/?b=C621

Јелена Стошић Јовић, М.Sc.



0 коментара:

Постави коментар