twitter
rss

Пикасо је рекао да неки сликари Сунце претварају у жуту мрљу, а да други жуту мрљу претварају у Сунце. Шта ако неки од нас знају да мрљу претворе у спектар боја? Мислите да је немогуће? Реч немогуће не постоји када је у питању креативност једне особе која све што можете замислити претвара у спектар креативности. Доказ да креативност не познаје границе је испред свих нас, а на вама је да откријете ко је креативац недеље.


  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Марија Михаљ, до сада сам носила титулу вечитог студента, а ускоро струковни физиотерапеут, немам неки одређени хоби, углавном све што се може петљати рукама могло би се назвати мојим хобијем. Животна филозофија, хм, чини добро не кај се, чини зло надај се.


Са озбиљним радом почели смо пролетос, мада се код нас увек нешто кувало и креативно петљало, поготово од када смо добили децу.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело? Шта се све налази у Вашој понуди?
Највећа подршка је свакако супруг, који је главни и одговорни за обраду дрвета и све што иде у вези са истим, наравно и деца, који не заостају са својим идејама.


Наша понуда је разноврсна, јер су нам креативни апетити све већи, свашта нешто бисмо пробали. Има ту и тракица за косу, рајфова, брошева, шналица, гумица, лептир машни, минђуша, огрлица, подметача, кутија за пелене, призезака, декупаж сапуна, држача за визит карте и рајфове, прстенова за салвете, свећњака и свећа, осликаних ствари.Производи су намењени буквално свима, од 0-99 година.


  • Којим темама се бави Heart made MašNICa? Шта Вас мотивише? Где налазите инспирацију?
Инспирација је свуда око нас, у деци првенствено, можда зато што сам ја једна неостварена васпитачица/учитељица, па ми је дечији осмех најдивнија музика на свету па стога много волим да их усрећујем.  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе Heartmade MašNICa? Позитивни/негативни коментари.
Васпитачице су одушевљене, пошто су и саме креативне, често воле да размењују искуства. Деца су одушевљена, морамо признати, поготово девојчице. Најсрећнији смо када нам родитељи пошаљу слике деце са нашим производима, речима се та срећа и сјај у очима не могу описати. Не кажу џабе да слика говори више од 1.000 речи.


  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Овде ћу цитирати драгог Душка Радовића „Одвикли смо се од доброте. Не разумемо зашто нам неко нешто чини ако не тражи никакву противуслугу. Доброта се не може вратити јер се не даје. Добри људи су добри због себе, а не због других." Нажалост данас се све мање цене праве вредности, али док има и једног који цени, није све изгубљено, има наде.


  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Heart madeMašNICa помаже у томе?
Велика је понуда разноразних „готових играчака, па све мање знају да се играју са празном кутијом, да маштају, замишљају, импровизују, све мање се играју напољу, а све више су у кући и то не за књигом, него за телевизором, рачунаром, телефоном.

 

Heart made MašNICa помаже деци да се осећају посебно, јединствено. Често позовем децу, што своју, што комшијску, што наших рођака, да дођу код мене у радионицу, да заједно правимо нешто што би они носили, и то је пун погодак.


  • На који начин можемо доћи до производа Heart made MašNICa? Ваш контакт, цена?
До наших производа можете доћи преко профила Marija Heart Made Mašnica и странице Heartmade MašNICa. Често нас „грдезбог ниских цена, а ми волимо да кажемо да су нам цене повољне јер сви клинци и клинцезе заслужују да се осећају као принчеви и принцезе.


  •  Планови за даље?
Можда у неком наредном периоду почнемо са дечијим радионицама, никад се не зна... А оно што бисмо највише волели је да се наша традиција даривања без повода или са поводом прошири што више, да ширимо круг добрих дела, ја теби, ти другом, он трећем и тако даље...П.С. Када све рукотворине Машнице дођу у ваше руке, схватићете колико је љубави посвећено сваком производу. То нису производи које можете наћи било где. Верујте да нигде не можете пронаћи ту количину енергије којом рукотворине зраче.
П.С.С. Хвала, драга, на дивним поклонима које смо поделиле са добитницом наградне игре. Срећа јесте већа када се дели, а ти јеси доказ тога.Јелена Стошић Јовић, M.Sc.


0 коментара:

Постави коментар