twitter
rss

Када земља чуда оживи настају јастучићи свих димензија, облика и мотива. Све што можете замислити претвара се у машту која живи на стварности. Између маште и стварности нема јасних разлика. Преливају се и претварају у један нови облик какав зна да понесе само једно име. Које се име крије иза јаве и сна и по чему се издвојило, сазнајте.

  • Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)
Зовем се Драгана Ћеферјановић,по струци сам економиста али због превише идеја и потребе за креативним радом  радим баш оно што волим. А то је израда разних украса и јастука за децу.

Пре рођења моје девојчице тачније пре три године почела сам да припремам јастучиће за њу а касније за сина па се то допало и пријатељима. И тако је све почело.


  • Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?
Све шијем сама, а за кројеве и супруг помогне кад је припрема и штампа у питању. Али контролу квалитета проверавају главни асистенти, моја деца која прва уоче ако нешто није у реду.


  • Коме су намењени производи мими_јастучићи? Да ли су прилагођени посебно неком узрасту?
Кроз овај период колко радим уочила сам да јастучићи нису занимљиви само малој деци, јер доста парова наручује специјалне  јастуке за своје вољене. Мотор који је рађен на основу слике правог мотора  или знак омиљене музичке групе.

У почетку су то били класични јастуци али после првог јастука из цртаног филма кренули су и остали ликови из игрица и филмова. И тада сам кренула да радим јастуке по жељи малишана. Али верујем да ту није крај јер су људи пуни идеја а ја сам ту да их претворим у јастук.




  • Како васпитачи/васпитачице, учитељи/учитељице, родитељи и деца реагују на производе мими_јастучићи? Позитивни/негативни коментари.
Морам да кажем да се људи више одушеве када им јастук стигне, јер се тада види колико је труда уложено а и њихова величина. И тада добијемо дивне коментаре, углавном како су педантно урађени и оригинални. Један коментар ми је и дан данас као неки водич. Зашто су Пинк Пантеру спуштени бркови?  Од тада се трудим да ми ни један детаљ не промакне, па ако је потребно одгледам цртани ако се на слици коју добијем не виде детаљи.

  • Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Ја се трудим а мислим и да успевам да мојим радом некога обрадујем па и вратим у детињство. Јер испуњавам жеље за које су мислили да су немогуће.


  • Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им мими_јастучићи помажу у томе?
Сигурна сам да знају, јер са јастучићима започињу нову игру како другачије него маштањем.





За сада вас Mими јастучићи чекају на фејсу и инстаграму. Трудимо се да сваком испунимо жељу па се тренутно чека на израду око месец дана.



  • Планови за даље?
Сваког дана добијам пуно порука са новим идејама, и  трудим се да све постигнем али за оне који не знају, јастуке шије једна мама са два малишана. И чим нам се буде указала прилика проширићемо наше царство јастучића. 


П.С. Значај маште која нема граница и која живи ван свих оквира је и те како препознатљива у стваралашту које се мора видети пре него се суди о њему. Сликама нећете веровати јер ће вам се чинити невероватним и немогућим. Тек када производ дође до вас, повероваћете да је све боље него на сликама. Тада ће вам се чинити да не верујете својим очима. Производи Мими јастучићи су такви. Јединствени, невероватни, квалитетни, магични. Потражите их и уверите се сами.
П.С.С. Драга Драгана, хвала на слаткишу који је добио једну од најзначајнијих улога у нашем дому, улогу коју је немогуће заменити, а која свакодневно изазива радост и одушевљење одраслих особа. Једино сигурно је да ће веома брзо изазивати још веће одушевљење једне мале особе која долази у наше животе.




Јелена Стошић Јовић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар