twitter
rss

Знате ли онај осећај када Вам дете /ученик/ постави неограничен број питања у веома кратком временском интервалу, а Ви немате одговоре на исте? Сигурно да знате. 
Дешава се и да измишљамо одговоре или да се, пак, радије консултујемо са интернет претраживачима, бабама, дедама и комшијама уместо да праве информације тражимо на правим местима. 
Дешава се и да спутавамо дечију радозналост, уместо да је будимо. 

Слика пронађена на: https://inquisitivelearningtools.com/2014/11/2671/


Пред нама је начин који ће нам помоћи да пробудимо дечију радозналост и употпунимо свет знања детета подсредством СВЕЗНАЊА.

Слика преузета са: http://www.dalamber.rs/portfolio/sveznanje/


Захваљујући издавачкој кући, Даламбер, имам прилику да Вам представим књигу /Свезнање/ која ће додатно пробудити радозналост детета. Група аутора се потрудила да нам на 512 страна, да одговоре на питања из различитих области. Свезнање ће Вам дати одговоре на питања која се тичу: 
  • Свемира;
  • планете Земље,
  • живота на Земљи,
  • људи,
  • држава,
  • историје,
  • науке и технологије,
  • и уметности и културе. 
Путовање кроз наведене области Свезнања ће Вам пружити детаљне информације преко низа поднаслова /који су прожети чињеницама које се базирају на науци/, илустрација... На крају сваког поглавља налази се речник где су мање јасне чињенице разјашњене кроз прецизно дефинисана одређења.

Слика преузета са: http://www.dalamber.rs/portfolio/sveznanje/

Невероватно издање пуно информацијама о: свемиру, животињама, диносаурусима, биљкама, науци, уметности, музици, спорту, људском телу, историји, државама света, истраживањима и открићима, клими, Земљи, религијама, митологији, архитектури и још много чему. 

Ако желите да сазнате који су најважнији догађаји у историји, где се налазе најдубље пећине на свету, ко је провео највише времена у свемиру, па чак и које животиње немају мозак, очи, уши, кости или срце – не тражите даље. Стигли сте на право место! Када отворите једну страницу, схватићете да вас она води на друге, у невероватан круг знања и занимљивости.

Ако и Ваше дете или Ви сами трагате за информацијама, које су научно засноване, препорука је потражити карту за пут кроз свет Свезнања.

П.С. Уколико смо Вас инспирисали, онда је право време да посетите сајт: http://www.dalamber.rs/ и потражите http://www.dalamber.rs/portfolio/sveznanje/.
П.С.С. Уколико Вас нисмо довољно испирисали, на страници Учитељица која не жели да одрасте, ћете у наредном периоду пронаћи занимљиве чињенице из Свезнања.

Јелена Стошић, M.Sc.

0 коментара:

Постави коментар