twitter
rss

Кажу да је постати сестра најодговорнији посао на свету. И јесте тако, јер сам и сама старија сестра. Данас је у улози старије сестре Милица, јунакиња едиције која носи исти назив. Како се Милица снашла у улози старије сестре, сазнајте.



Милица је приметила да се њени родитељи помало чудно понашају. Сваки час се нешто дошаптавају... потајно се смешкају... плачу, и то кришом...- Чудно, баш чудно! - говорила је себи.



Деца увек осете када се нешто спрема. Сваки потез родитеља, сваки поглед, сваки уздах, сваку реч понаособ тумаче. 

Једне вечери, када се увукла испод јоргана, тата и мама су дошли на ивицу њеног кревета. Очи су им блистале од среће.- Имамо нешто важно да ти кажемо - рекла је мама.- Чекамо бебу! - углас су обоје узвикнули.- Бебу? Чекамо бебу? Изистински?! Постаћу старија сестра!



Али, какве све одговорности носи та титула? Веровали или не већу од свих одговорности које можете замислити.

Понекад, увече, Милица није прeстајала да размишља и сањари.- Постаћу старија сестра, разумеш, медо. Не знам хоћу ли се добро показати.



Чему треба учити брата? Како га васпитати? Како га научити свему? А шта је то све? Само Милица зна. 

Увече је тата одвео Милицу у ресторан да прославе рођење њиховог маленог Ђорђа. - Знаш - казао је тата - ако икада осетиш да ти поклањамо мало мање пажње но раније, мораш нам рећи... Испрва можемо негде да погрешимо. Али ја ти обећавам да ћемо дати све од себе да будемо што бољи. У сваком случају, у једно сам сигуран: ти ћеш бити најбоља старија сестра на свету!- А ти си, татице, најбољи тата на свету!



Љубав је нешто што се речима не може описати. За љубав не постоје речи. Посебно ону врсту љубави сестре.

П.С. Значај књиге "Милица постаје старија сестра" лежи управо у љубави родитеља према деци и сестре према брату. Пуна емоција, разумевања и љубави. Да, љубав се не може описати, али је зато можете осетити у свакој реченици ове књиге. Препоручила бих је свима онима који ће постати родитељи. Свим оним девојчицама које ће постати сестре. Свим оним дечацима који се постати браћа. Свима онима који чувају оно што је најлепше у нама. А то је породица која воли, разуме и верује.

П.С.С. Хвала издавачкој кући ЕвроБоок на послатој књизи. Вашу књигу можете пронаћи на: http://www.evrobook.com/milica-postaje-starija-sestra.html#sthash.MHFpSU48.dpbs

0 коментара:

Постави коментар