twitter
rss

Да ли деца данашљице знају да маштају? Одговор на ово и много сличних питања ћемо потражити од једне виле. Веровали смо у виле /надам се да неки нису престали да верују/ а сада Вам представљам једну вилу која верује у све нас. Вилу која није заборавила шта значи радост живота- Вилу са шеширом.



Представите се. (Име, презиме, занимање, хоби, ваша животна радост/филозофија)

The Hatted Fairy/ Вила са шеширом је стара номадска душа која инспирацију налази у разним културама, путовањима и природи...freelancer, виртуелни истраживач, најбоље функционише када је у 'мултитаскинг' моду, мама девојчице од 11 година. Бавила се разним пословима, крупије, конобар, туристички представник/водич, преводилац, виртуелна секретарица, путовала и живела у иностранству . Течно говори француски и енглески, воли да путује и планинари.


Шта је, када и како је настала Вила са шеширом?

The Hatted Fairy је имала дуг процес стварања. Увек сам се бавила неким креативним радом. Још 1999. године сам почела да правим хватаче снова. Тада је било јако тешко набавити материјал за то и продати их али сам нашла једну галерију у Београду која је хтела да прими моје радове. Дуго након тога нисам ништа правила, али сам увек имала гомилу материјала и перлица и свачега по кући. Пре неколико година сам почела да правим новогодишње украсе у облику јелкица од филца. Нису се несто ни продавале овде, па су ми послужиле као поклони за пријатеље; а већ неколико година китимо нашу јелку са њима.

Када је моја ћерка кренула у вртић, кренули су и позиви на рођендане. Ја тада нисам радила и некада није било лако купити поклон па сам почела да их правим. Тако су настале разне торбице од филца, лутке и круне од филца. Идеје кренуле да извиру из вилиног чаробног шешира.


Ко Вам помаже у изради сваког од чудеса, обзиром да је сваки уникатно дело?

Све производе сама правим и цртам, понекад употребим неки шаблон и повремено ми помаже ћерка , она је у ствари прави уметнички директор и критичар . Трудим се да ствари буду уникатне, ја сама смишљам дизајн круна или једноставно почнем и пустим да ме идеје саме воде.


Коме су намењени производи Виле са шеширом? Да ли је прилагођена посебно неком узрасту?
Производи су намењени деци од најмлађих до 10-11 година, може и за старије. Међу најпродаванијима бих издвојила круне од филца, које се израђују и за дечаке и за девојчице,  чаробне штапиће ( које купују и децаци!) и вртешке за бебе које се каче изнад креветца или као украс у соби.


Да ли сматрате да је у данашње време тешко подсетити људе на срећу? На детињство? На машту?
Људи су данас преоптерећени послом и трком за новцем, многи су престали да гледају око себе и да налазе срећу и у малим стварима. Деца су ту да нас подсете на то- јер они знају да се радују једноставним стварима и увек могу да маштају.


Да ли деца данашњице знају да маштају? Како им Вила помаже у томе?
Вила им помаже да маштају јер уз њене рукотворине могу постати чаробњаци, виле, краљеви, астронаути, индијанци или принцезе.


На који начин можемо доћи до производа Виле са шеширом? Ваш контакт, цена?

Производе The Hatted Fairy/ Вила са шеширом се повремено могу наћи на сајмовима рукотворина, тренутно се само чаробни штапићи налазе у Катапулту у Кнез Михаиловој улици у гостима код BABYBOO - свет уникатне и руком исцртане одеће за бебе и децу (https://www.facebook.com/boouniquestyle/?fref=ts).
Производи се могу поручити и преко Фејсбука: https://www.facebook.com/thehattedfairy/
или
путем Инстаграма: https://www.instagram.com/thehattedfairy/
Цене се крећу од 800 до 4000 динара или више, зависи од производа. Информације о производима можете добити путем  Facebook странице.



Планови за даље?


Настављам са креирањем нових ствари, ово је креативни процес када почнем или замислим неки производ никада не знам како ће он изгледати на крају, једноставно пустим да ме креативност води и увек се пријатно изненадим.

П.С. Производи Виле са шеширом нису намењени само клинцима и клинцезама, већ свима онима који и даље верују у виле, онима који желе да поврате веру у исте. 
П.С.С. Информациона ера нам је донела убрзан живот и напредак свега; осим маште. Зато родитељи, васпитачи, учитељи, учитељице, пробудите свет маште детета. Ко жели да уради нешто- нађе начин; ко не жели ништа да уради- нађе оправдање. Вила са шеширом је нашла начин да свој свет чуда подели са нама. У њеном шеширу сам нашла много занимљивих ствари. Хвала, Вило на томе! 








Мс Јелена Стошић

0 коментара:

Постави коментар